Gisteren startte het Vocal Performance Festival. Bij dit festival sluiten de vierdejaarsstudenten Muziektheater hun opleiding af met zelfgemaakte vocal performances. Iedere dag zijn er verschillende voorstellingen. Elke voorstelling, begeleid door coaches uit het werkveld, duurt ongeveer een half uur en zit vol met artistieke eigenheid en gevoel. Gisteren was het de beurt aan Suzanne Johanna en Nikie Verberne. 

Suzanne Johanna

Suzanne Johanna studeert dit jaar af als zangeres/actrice aan Codarts Rotterdam. Tijdens haar studie specialiseerde ze zich in muzikaal spel en ontdekte ze haar liefde voor schrijven. Ze hoopt de komende jaren dan ook veel ervaring op te doen als schrijver én performer om zo haar eigen stijl verder te ontdekken en te ontwikkelen.  Ze haalt veel inspiratie uit makers als Wende Snijders, Club Gewalt en Froukje. Haar werk valt dan ook te omschrijven als actueel en maatschappijkritisch. Als zangeres en actrice weet ze een gevoelige snaar te raken bij haar publiek.

Engtevrees

Engtevrees vertelt het verhaal van een vrouw die zowel letterlijk als figuurlijk vastzit in een lift. Terwijl de wereld om haar heen doorgaat, vraagt ze zich af hoe ze verder moet. Hoe ga je door als niemand je lijkt te missen? Hoe ga je door als het leven plotseling op zijn kop staat? In deze voorstelling worden thema’s als angst, eenzaamheid en de hunkering naar liefde verkend. Hoe ga je door als de tijd om je heen lijkt te stoppen? Hoe ga je door als je er opeens alleen voorstaat?

Suzanne speelt overtuigend waarbij haar stem perfect past in het verhaal. De voorstelling wordt versterkt door soundscapes en krachtige muziek wat het plaatje helemaal compleet maakte. Spel en muziek gingen naadloos in elkaar over.

Tekst en muziek: Suzanne Johanna
Coach: Loulou Hameleers en Lisse Knaapen
Muzikale coaching: Robbert Klein

Nikie Verberne

Na Codarts wil Nikie Verberne graag verder in het musicalwerkveld. Ze ziet zichzelf als een underdog, een onopvallend meisje dat meer kan dan op het eerste gezicht lijkt. Ze presenteert zichzelf als een triple threat. Naast musical wil ze zich ook graag meer gaan verdiepen in personal training en deze uiteindelijk ook geven in de sportschool.

Solo

Haar leven gaat niet over rozen. Ze had zo haar buien. Voorheen ging ze nog wel eens een cappuccino halen. Maar nu is ze al weken niet buiten geweest. Haar huiskamer staat vol met een schrikbarend aantal pakketjes en in het midden staat daar Niki gehuld in een kamerjas.  Een buurman gaat poolshoogte nemen. Na regen komt zonneschijn. Een allesverzengende zonneschijn…

Nikie speelt en zingt sprankelend waarbij ze haar publiek meeneemt in haar verhaal met hulp van Charlie Bo Meijering die ze af en toe in haar verhaal betrekt. Voor deze gelegenheid waren de gordijnen van het theater opengeschoven waardoor het toneel echt op een huiskamer leek.

Nikie maakte gebruik van nummers die allemaal met een relatie te maken hebben en ook de fases waarin de relaties zich bevonden.

Coach: Paul Groot
Muzikale begeleiding: Charlie Bo Meijering
Concept: Nikie Verberne

Wil je de komende dagen ook genieten van alle talenten. Kijk dan hier.