De tweede- en derdejaars studenten Muziektheater Fontys speelden in de Wat Hal de voorstelling Het mysterie van Charles Dickens. De afgelopen zes weken stonden in het teken van Charles Dickens. Charles Dickens schreef dit verhaal, maar stierf voordat hij het boek af had. De aanleiding voor Rupert Holmes om een musical te schrijven waarbij het publiek de afloop bepaald. Er viel dus heel wat te studeren.

Bij binnenkomst verwelkomde de cast het publiek en brachten hen naar de gereserveerde plaatsen en warmde het publiek vast op voor een geweldige voorstelling gespeeld door een gedreven cast.

Het leuke was dat het publiek in deze voorstelling een stem kreeg om de afloop van de voorstelling te bepalen. Niet uniek maar het betrok het publiek meer bij de voorstelling en stond garant voor veel hilariteit want de vierde wand bestond niet meer in deze voorstelling. Het publiek maakt in deze voorstelling als het ware deel uit van het verhaal dat verteld werd door de studenten.

De opstelling van de WAT hal was totaal anders en de studenten hadden gekozen om het balkon van de hal te gebruiken en hadden het toneel 180 graden omgedraaid. Daardoor ontstond een groter speelvlak waar creatief mee werd omgegaan en ontstond er een toneel boven het toneel.

De kleding verdient een aparte vermelding omdat iedereen kleding draagt die perfect past in deze tijd. Qua decor is het minimaal maar meer is absoluut niet nodig omdat alles naadloos in elkaar past en het spel van de studenten zo mooi en goed in elkaar zit. Dat kwam ook door de regie van Bruun Kuit bijgestaan door Melle Kunst en choreograaf Peter van Dosselaer.

De voorstelling werd muzikaal begeleid door een live-orkest onder leiding van Erik Vlasblom die achter de cast was opgesteld en ook actief deel uitmaakt van deze voorstelling.

De cast speelde met energie en zo sprankelend dat je als publiek kunt genieten van een voorstelling met absurde humor, gedreven spel, strakke choreografie en mooie zang die ervoor zorgen dat deze voorstelling er een is die een groot theater niet zou misstaan.

Verhaal

John Jasper geeft leiding aan een bescheiden kerkkoor in een dorp. Hij vindt zijn leven verschrikkelijk. Het enige dat hem troost geeft, is opium. Jaspers misère komt vooral voort uit een duister geheim: hij is geobsedeerd door een van zijn koorleden, het mooie weesmeisje Rosa. Maar Jasper weet dat hij geen schijn van kans maakt, ook omdat Rosa binnenkort gaat trouwen met zijn neef. ʻs Nachts in bed, onder invloed van de opium, droomt Jasper ervan dat hij zijn neef vermoordt zodat hij Rosa tot de zijne kan maken. De komst van Helena en Neville Landless, een tweeling uit Ceylon, brengt alles in een stroomversnelling. Ook Neville is binnen de kortste keren tot over zijn oren verliefd op Rosa. Net zo snel heeft hij een hekel aan Edwin, en dienen de eerste ruzies zich aan. Kort daarna is de neef spoorloos verdwenen…

CAST:

2de jaars:
Anna Felke
Arnout Bultje
Brecht Coppers
Clarissa Bruhn
Danique Dusee
Demi Hubers
Elise van Wanrooij
Kevin Manuputty
Kim Cornelissen
Nigel Vugts
Ramon Andriessen
Silvana Rocha
Wera Misset

3de jaars:
Yulia Hartog – Thomas Sapsea – Edith Verkade
Pamela Kroes – Thomas Sapsea – Emilie Verkade
Sjoerd Knol – John Jasper – Erno Pronk
Philip Krom – de heer Crisparkle – de heer Edmond Kneppel de Koning
Jip Verdellen – Edwin Drool – Mejuffrouw Anna Molein
Jana Band – Rosa Bud – Mejuffrouw Adeline Brederoo
Lisanne Veeneman – Rosa Bud – Mejuffrouw Adeline Brederoo
Apollonia van den Brand – Helena Landless – Mejuffrouw Emma Voorbij
Niek Loohuis – Neville Landless – De heer Victor Blooman
Lukas Dijkman – Durdles – de heer Ole Potvetter
Janne Kolpa – Princess Puffer – Mejuffrouw Mina Goeverneur
Fritzi Bauer – Princess Puffer – Mejuffrouw Mina Goeverneur
Sam Weytjens – Bazzard – De heer Gerrrit Braks
Bjorn Geudens – Duppie – Jongeheer Ole Potvetter Junior

Creatives:
Regie: Bruun Kuijt
Choreografie: Peter van Dosselaer
Muzikaal leider: Erik Vlasblom
Regie-assistentie en productie: Melle Kunst
Zangcoach: Edward Hoepelman
Zangcoach: Ingrid Seegers
Zangcoach: Katrien Verheijden
Correpetitor: Koos van den Brekel
Decor: Stef Heijnen-Bakker

Orkest:
Eduardo Diez Garcia
Asude Ata
Floor Bakker
Nina Morel
Mattia Matranga
Rik van der Made
Jonah Cabral
Stan van Rixtel
Don Wolters