De derdejaars studenten muziektheater Codarts speelden de afgelopen dagen hun voorstelling ‘Twaalf Geliefden, Dertien Ongelukken’. Een zelfgeschreven muziektheaterstuk met 12 personages. Iedereen had uitvoerig onderzoek gedaan naar zijn/haar personage. Zo zagen we o.a. een drugsverslaafde en haar oma, een stel dat al drie miskramen had gehad, een vrouw die werd mishandeld door haar man en een alcoholiste.
Liefde is afhankelijkheid; het is een drug. Als je eenmaal geproefd hebt, kan je niet meer zonder. Verslaafd zijn we allemaal en het drijft ons tot onze uitersten.
‘Twaalf Geliefden, Dertien Ongelukken’ is een mozaïek van liefhebben. Lijd je of laat je je leiden door de liefde? Leef je zonder voorbehoud en zonder spijt? Hoe red je je uit een ongezonde relatie? Hoe ga je om met het overlijden van je partner en hoe ben je jezelf in de liefde? Waar stel je je grenzen? Geïnspireerd op de 13 nummers van het album “Hozier” van Hozier volg je de wegen van 12 mensen die tot diep in de pijn de liefde aangaan.
Veel verschillende verhaallijnen die uiteindelijk allemaal samen komen. Het was een zeer diverse voorstelling waarbij je eigenlijk ogen tekort kwam omdat overal wel iets gebeurde. Diverse studenten bespeelden tevens een instrument tijdens hun voorstelling. .
Met: Bram Acda, Danique Beijer, Jasper van den Brink, Lisa Drinkwater, Suzanne van der Els, Holly Hergelink, Fien Meesen, Merith van Mensch, Julia Pera, Romy Peters, Nikie Verberne, Belle Zimmerman.
Regie: Rosetta Drenth
Muzikale leiding: Laurens Hoppe
Muzikale Integratie: Fanny Alofs
Band: Laurens Hoppe, Rick Kuyper en Tymen Langeslag
Vocale coaching: Lars Mak en Marie-Louise Nelemans
Stem coaching: Hanneke Bax
Productie: Ida Marie Pettersen
Geluid: Laurens Voois
Licht: Thomas van Dop
Codarts Muziektheater
Bij Codarts Muziektheater staat de ontmoeting tussen theater, dans en muziek centraal.
Om zowel het ambacht, de artisticiteit als de uniciteit van elke student te ontwikkelen heeft Codarts Muziektheater de integratieleerlijn ontwikkeld waarmee de opleiding zich onderscheidt van andere opleidingen in Nederland.
Muziektheaterstudenten leren de diverse stijlen binnen iedere discipline kennen, en leren deze te onderzoeken en uit te voeren. Daarin is het belangrijk om eigen keuzes te maken en er persoonlijke zeggingskracht aan toe te voegen. Het zorgt ervoor dat onze alumni zich op een eigenzinnige wijze aan het werkveld weten te presenteren.
Bij Codarts bestaat de mogelijkheid om samen te werken met andere opleidingen. Het wordt vanuit alle afdelingen sterk gestimuleerd om die samenwerking op te zoeken.