Gisteren besloten producenten Hans Cornelissen en Ruud de Graaf (De Graaf & Cornelissen Entertainment) de voor het komend najaar geplande grote musicalproducties ‘The Rocky Horror Show’ (met o.a. Sven Ratzke en Ellen Pieters) en ‘Titanic’ (met o.a. René van Kooten en Mariska van Kolck) uit te stellen naar theaterseizoen 2021/2022.

De producenten:

“Deze pijnlijke beslissing is onafwendbaar gebleken. We zijn de afgelopen twee maanden steeds blijven hopen de tournees volgens de bestaande planning overeind te kunnen houden maar dat is niet meer realistisch. Uitzicht op terugkeer naar de normale situatie is er nu nog niet en deze twee grote reizende producties zijn ook niet geschikt voor de zogenaamde anderhalve meter formule.

Immers, er staan in deze producties respectievelijk 20 en 35 mensen op het toneel en bovendien zou het in onze ogen artistiek onacceptabele ingrepen vereisen. Nog afgezien van het zeer lastige economische model. Het gaat ons aan het hart om zo veel goede mensen zowel voor als achter de schermen, met wie we soms al meer dan tien producties hebben gemaakt, dit bedroevende nieuws te hebben moeten brengen. Maar uitstel wordt beslist geen afstel. Beide producties worden een jaar uitgesteld. De nieuwe tournees in theaterseizoen 2021/2022 staan al voor een aanzienlijk deel gepland”.

Er zijn twee kleinere producties ingepland voor komend seizoen, De Grote Drie (concertante versie) en Haal het Doek maar op. De Jantjes gaat wel door in een later stadium en ook Kinky Boots zal in juni en juli 2021 gespeeld worden in de nieuwe 1,5 meter situatie.

Saturday Night Fever en vervangende producties

“Onze derde musicalproductie voor komend seizoen is ‘Saturday Night Fever’. De première staat gepland op 25 januari 2021 en zal vooralsnog gewoon doorgang vinden.

Tevens wordt er voor voorjaar/zomer 2021 gewerkt aan een bescheiden inhaaltournee van onze musical ‘Kinky Boots’, die 13 maart jl. moest worden stopgezet. Daarnaast hebben wij, mede op verzoek van diverse theaters, inmiddels plannen klaarliggen voor een aantal vervangende producties die wel realiseerbaar zijn binnen de anderhalve meter formule en die wij snel naar de diverse podia kunnen brengen. We hebben ons zolang mogelijk flexibel opgesteld, maar er is helaas een moment dat de ratio die flexibiliteit overstijgt”.

Titanic

10 april 1912. Het grootste en meest luxe passagiersschip ter wereld vertrekt uit de haven van Southampton voor haar eerste vaart naar New York. Aan boord 1301 passagiers en 941 bemanningsleden. Onwetend van het lot dat hen wacht. Wat begon als een reis vol toekomstdromen, romantiek en luxe, ontaardt in een strijd om te overleven.

Droom mee met de derdeklaspassagiers over een nieuw leven in Amerika en zie hoe de eersteklaspassagiers zich wentelen in grenzeloze luxe. Maak kennis met reder Ismay die geschiedenis wil schrijven maar kapitein Smith tot wanhoop drijft, en ontwerper Andrews die beseft dat hij een kapitale ontwerpfout maakte.

In deze grootse musicalproductie met live-orkest beleeft u de laatste dagen en uren van het meest legendarische schip ter wereld. De musical met muziek en liedteksten van Maury Yeston en een script van Peter Stone won vijf Tony Awards (waaronder de award voor beste musical) en een Drama Desk Award.

Cast

René van Kooten – Thomas Andrews
Paul Donkers – Kapitein E.J. Smith
Marijn Brouwers – Bruce Ismay
Wieneke Remmers – Alice Beane
Bert Simhoffer – Isaac Straus
Mariska van Kolck – Ida Straus
Dennis Willekens – Henry Etches
Jordy van Loon – Frederick Fleet
Brecht van Arnhem – Frederick Barrett
Linda Verstraten – Kate McGowan
David van den Tempel – David Bride
Julia Berendse – Caroline Neville
Marcel Visscher – Edgar Beane
Sjoerd Oomen – Andrew Latimer
Victor Marinus – Joseph Bell
Alexander Boone – Jim Farrell
Sophie van Lent – Maid
Juliëtte van Tongeren – Kate Mullins
Martijn van Voskuijlen – Charles Clark
Pepijn van Bokhoven – Joseph Boxhall
Eva van Kalsbeek – Kate Murphy
Melisse de Winter
Jeroen Phaff

Creatives

Regie – Paul van Ewijk

Rocky Horror Show

Een hilarische, wilde rit vol onweerstaanbare muziek en rondvliegende hormonen.

Het pas verloofde koppel Brad en Janet raakt door een lekke band en een onweersbui verzeild in de wereld van de perverse dokter Frank-n-Furter. Ze maken er kennis met zijn blonde gespierde supercreatie Rocky, dienaar Riff Raff, de rivaliserende wetenschapper Dr. Scott en andere opmerkelijke inwoners. De stormachtige avond ontaardt in een regelrechte relatie- en libidotest. Let’s do the Time Warp again.
De show is in de loop der jaren uitgegroeid tot een wereldwijde absolute must-see en heeft een lange traditie van publieksinteractie opgebouwd. Een avond waarop iedereen mee mag doen en eindelijk alles weer een keer mag!

In de hoofdrol Sven Ratzke; een unieke artiest en personality, bekend van zijn eigen programma’s zoals ‘Homme Fatale’ en ‘Where are we now’ (met muziek van en over David Bowie). Programma’s die niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland, Engeland, Australië en New York bejubeld worden.

Cast

Sven Ratzke – Frank-n-Furter
Esmee Dekker – Janet
Ellen Pieters – Magenta
Yoran de Bont – Rocky
Samir Hassan – Brad
Jary Sluijter
Max Hameeteman
Nina Kraak

Creatives

Regie – Paula Bangels
Choreografie – Chiara Re

Meer informatie over De Graaf en Cornelissen vind je hier

Lees ook:
Online MusicAllFactory live in concert groot succes