We waren al eens bij William Rutten (fotograaf en jurylid van het Perfecte Plaatje) zijn voorstelling waarin hij al vele anekdotes met ons deelden over (onder andere) concertfotografie. Vele artiesten zag hij voorbij zijn lens komen en zo ook Tina Turner. Nog wel uit de tijd dat je de eerste drie nummers mocht fotograferen en dan hield het op, en vooral ook nog analoog dus maar hopen dat de opnames gelukt waren.

“Dozen vol met foto’s heb ik van allerlei artiesten en concerten”, aldus William. “Dus toen het verzoek kwam om hier een expositie over Tina Turner te verzorgen moest ik in rap tempo al die dozen doorwerken op zoek naar Tina.” Uiteindelijk hangen er nu 8 (prachtige) foto’s van de popicoon groots op doek in de bovengang van het Beatrix Theater, waar momenteel Tina Turner De Musical speelt. Gisteren werd de expositie geopend met een extra feestelijk tintje; onder toeziend oog van enkele castleden en Frits Sissing was het de eer aan William en Nyassa Alberta (hoofdrolspeelster in de musical) om het lint door te knippen en de foto’s te bewonderen.

Theaterbeleving

Het is tegenwoordig al zeker niet meer zo dat je voor een voorstelling alleen de garderobe, het toilet en de zaal ziet als bezoeker. Een theaterbezoek (aan bijvoorbeeld Tina Turner de musical) is een hele beleving voor de gast. Wij mochten dit ook zelf eens ervaren want vanaf binnenkomst werden we door Stage Entertainment behoorlijk in de watten gelegd. Super vriendelijk personeel, die jou aan niets laat ontbreken; een heerlijk voorgeschoteld diner, een gezellige Front of House met een merchandisestand; genoeg barretjes zodat je niet (lang) in de rij hoeft te staan; en een overheerlijk geserveerd diner. Ook in de pauze stond het drankje al klaar en na afloop stond wederom het vriendelijke personeel klaar om je jas aan te reiken en je een fijne reis naar huis te wensen; een perfecte avond.

De Show

Als je dan tijdens die beleving ook nog een geweldige show voorgeschoteld krijgt, daar kom je uiteindelijk voor natuurlijk, is deze voorstelling echt een kers op de taart van zo’n toch al perfect verzorgde avond. De cast staat keihard te werken om een fantastische show neer te zetten en de energie komt echt als een kernbom de zaal in. En daarbij ook van Hoofdrol tot bijrol, van ensemble tot swings, en zeker niet de liveband vergeten, wat een heerlijke groep mensen om te zien stralen.

Stage Entertainment weet goed neer te zetten wat je als bezoeker verwacht, en dat ietsje meer waardoor je echt met een wow-gevoel weer naar huis gaat. Dus bij een volgend bezoek, laat u onderdompelen in royalty treatment en loop ook zeker langs de prachtige foto’s van de Queen of Rock & Roll herself…

Boek je kaarten voor (onder andere) Tina Turner de Musical op www.stage-entertainment.nl

Mariska Steenbergen