Floor Brüggenwirth is een derdejaars studente aan de Fontys Hogeschool richting Musicaltheater waar veel actrices en acteurs die nu spelen in diverse musicals vandaan komen. Voor haar minor was Floor vanaf het begin van het schooljaar elke woensdagochtend aan het werk gegaan samen met regisseur Arjan van Twisk. Later kwam Stijn Linders ( tweedejaars ) erbij toen er gerepeteerd ging worden en langzaam kwam dit work in progress tot stand dat de titel Zand mee kreeg.

Je mag een minor kiezen als je de propedeuse van je hbo-bachelor hebt behaald. De minoren in het Fontysassortiment worden bijna allemaal in voltijd uitgevoerd en de meesten worden twee keer per jaar aangeboden.

De basis werd de muziek en de teksten van Blof waar Floor, en later bleek ook Arjan Twisk, fan van was. Wat ontstond was een verhaal over een man (Niels) en een vrouw (Tessa) die vroeger een relatie hadden gehad. Tessa is fotograaf en is doorgegaan met leven en Niels is getrouwd en heeft zijn leven anders ingericht dan Tessa. Als Niels haar op een dag opzoekt en vast komt te zitten op het eiland komen alle gevoelens weer boven maar uiteindelijk ook de reden waarom de relatie eindigde.

Floor en Stijn spelen gedreven en laten alle scala’s van emoties in het spel de revue passeren. Liefde, passie en onmacht waarbij Floor eigenlijk nog steeds dezelfde persoon is maar Stijn een verandering in de loop der jaren heeft ondergaan. De zang van de nummers en de teksten pasten naadloos in de voorstelling en gaven de juiste lading mee mede door de mooie stemmen van Floor en Stijn.

De muzikale leiding was in handen van regisseur Arjan van Twisk.

Binnenkort zullen de eindejaars-voorstellingen weer plaats vinden in de Watt-Hal in Tilburg en wij zullen daar verslag van doen.