Rijswijk, 18 oktober 2022 – De theatervoorstelling ‘Laat Het Licht Aan’ van Throughout Productions is genomineerd voor de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs en maakt samen met drie andere genomineerden kans op €50.000. De voorstelling is erop gericht om jongeren depressieve gevoelens bij zichzelf of leeftijdgenoten te laten herkennen en vervolgens energie en motivatie terug te laten vinden. “Met Throughout Productions willen we belangrijke levensvragen bespreekbaar maken in het theater,” vertelt Jarno Korf van Throughout Productions.

Laat Het Licht Aan

De voorstelling ‘Laat Het Licht Aan’ wordt opgevoerd op middelbare scholen door het hele land. De nominatie geeft een heel andere invalshoek aan in beweging komen, maar past erg goed binnen de missie van de prijs om Nederland gelukkig, gezond en sportief te maken. “We proberen eraan bij te dragen de energie en motivatie om te bewegen terug te vinden door de focus te leggen op depressiepreventie. Door daadwerkelijk te sporten, na het terugvinden van die energie en motivatie, gaat vervolgens de eigenwaarde nog verder omhoog”, vertelt initiatiefnemer Jarno Korf (25), die de voorstelling schreef op basis van zijn eigen ervaringen met depressies in de puberteit. 

Over de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs  

Nederlandse Loterij reikt in 2022 voor de vijfde keer de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs uit. De prijs is in het leven geroepen om initiatieven te steunen die letterlijk mensen in beweging brengen. Vanuit de missie Nederland gelukkig, gezond en sportief te maken stimuleert de grootste loterijorganisatie van Nederland met deze prijs lokale initiatieven.   

Naast ‘Laat Het Licht Aan’ zijn er nog drie genomineerden, namelijk KLABU, Stap je beter en het 2-daagse G-Sport Festival. De winnaar ontvangt een cheque van €50.000 en de drie andere initiatieven ontvangen €5.000. De vijfkoppige jury bestaande uit Fien Vermeulen, Pieter van den Hoogenband, Hugo Borst, Marjan Olfers en Hedy d’Ancona bepalen samen wie de winnaar wordt van de editie van 2022. Op 7 november wordt de uitslag tijdens een feestelijke prijsuitreiking te Amsterdam bekend gemaakt.   

Over Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is de grootste aanbieder van kansspelen in Nederland met negen spelmerken: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten, TOTO Sport, TOTO Casino en TOTO Winkel. In 2021 heeft Nederlandse Loterij 2.467 miljoen euro aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele opbrengst aan de Nederlandse sport via het NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2021 ging het om een bedrag van 188 miljoen euro.