Na drie succesvolle jaren in de buitenlucht in Veenhuizen, een uitstapje naar Koninklijk Theater Carré en meer dan 175.000 bezoekers is Het Pauperparadijs deze zomer exclusief te zien in het AFAS Theater in Leusden. Ruben Brinkman en Barbara Pouwels voegen zich bij de cast van dit bijzondere theaterspektakel. Daarnaast keert Gusta Geleijnse na 6 jaar weer terug. Het Pauperparadijs is van 19 juli t/m 17 augustus te zien in Leusden. De première is op zaterdag 20 juli. 

De muziektheatervoorstelling Het Pauperparadijs, gebaseerd op het gelijknamige boek van Suzanna Jansen, vertelt één van de meest dramatische, verborgen geschiedenissen van Nederland. In de 19e eeuw was de armoede enorm. Tienduizenden weeskinderen en paupers werden op een schip gezet naar Drenthe om daar een heropvoeding te krijgen. Maar wat begon als een idealistisch experiment om de armoede uit te roeien, liep in de praktijk uit op een drama. 

De productie voor deze zomer is gebaseerd op de theaterversie, zoals die in 2018 in Koninklijk Theater Carré werd gespeeld, maar zoals altijd actualiseert regisseur Tom de Ket (De Verleiders, 14 de Musical) het verhaal en trekt hij paralellen naar de huidige maatschappelijke situatie. Ook in deze editie werkt componist Lavalu weer mee als muzikaal leider en zangeres.

De cast bestaat naast Ruben Brinkman (Vincent, Soldaat van Oranje), Barbara Pouwels (Soldaat van Oranje, De Ring) en Gusta Geleijnse (Soldaat van Oranje, De Verleiders Female) uit Danny Westerweel, Myrthe Burger, Whitney Sawyer, Peter Drost, Riccardo Sbrighi en Thomas van der Linden. Zij speelden ook mee in de vorige editie van Het Pauperparadijs in Veenhuizen. 

Het Pauperparadijs is vanaf 19 juli te zien in Leusden. Kijk voor meer informatie en de speellijst op www.hetpauperparadijs.nl