Stichting GAAF Muziektheater brengt de legendarische rockopera tot leven in Theater de Vioolkist. Op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 mei brengt stichting GAAF Muziektheater haar productie van The Who’s Tommy naar Theater de Vioolkist. Onder leiding van regisseur Yvet Verboon, vormgever Zarah Ruwhof en artistiek leiders Mats Gorter en Matthias ten Houte de Lange zal het meesterwerk van The Who in al zijn glorie worden vertolkt door een getalenteerde groep amateurs, semi-professionals en professionals uit de regio. Klassiekers als ‘Overture’, ‘Pinball Wizard’, ‘Sensation’ en ‘We’re Not Gonna Take It’ zullen hierbij uiteraard niet ontbreken.

Over The Who’s Tommy

Tommy is het eerste succesvolle voorbeeld van wat we nu een rockopera noemen. Het stuk is geschreven door The Who-gitarist Pete Townshend en is een showcase van de typische, energieke stijl van The Who: energieke drums, donderende basgitaar en suizende gitaren, op plaat aangevuld met schetterende blazers. Inhoudelijk vertelt het stuk over Tommy, die door een traumatische gebeurtenis doof, stom en blind wordt en een spirituele ontdekkingsreis door zijn eigen binnenwereld onderneemt.

Over stichting GAAF Muziektheater

Stichting GAAF Muziektheater is een relatief jonge Hilversumse stichting die zich toelegt op het produceren van kwalitatief hoogstaand en toegankelijk muziektheater, voor en door de regio Gooi en Vecht. Na producties van West Side Story (2017) en Jesus Christ Superstar (2019 en 2022) heeft GAAF Muziektheater zich nu gestort op The Who’s Tommy. In haar producties zoekt stichting GAAF Muziektheater naar een grensoverstijgend en verbindend element. Tussen genres, theatervormen en bovenal tussen mensen.

Nieuw leven in de Vioolkist

Stichting GAAF Muziektheater is erg enthousiast over het net heropende Theater de Vioolkist als uitvoeringslocatie. Het prachtige pand in de bocht van het Melkpad en de ‘s Gravelandseweg werd in 1938 gebouwd in opdracht van omroep AVRO. Na vele jaren leeg te hebben gestaan wordt er momenteel hard gewerkt om de Vioolkist weer in oude glorie te herstellen. Daar hoort programmering van eigen bodem bij. Als Hilversumse organisatie is stichting GAAF Muziektheater blij te kunnen spelen in een theater in de eigen gemeente.

Kom jij naar The Who’s Tommy?

De première van The Who’s Tommy speelt op vrijdagavond 12 mei, om 20:15. Op zaterdag 13 en zondag 14 mei worden middag- en avondvoorstellingen gespeeld, om 15:15 en 20:15. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van stichting GAAF Muziektheater: https://gaafmuziektheater.nl/.