Met trots mogen wij meedelen dat na bijna 20 jaar afwezigheid het Zwols Muziektheater de eer heeft om de musical Cyrano weer te mogen spelen op 5, 6 en 7 april 2024 in theater Odeon in Zwolle. Cyrano, geschreven door Koen van Dijk en gecomponeerd door Ad van Dijk, ging in 1992 in première bij Joop van der Ende. Deze première kreeg een succesvervolg in vier verschillende talen met als hoogtepunt de versie op Broadway in 1993 waar Cyrano als eerste en enige Nederlandse musical ooit speelde.

In 2011 regisseerde Koen van Dijk nog een intieme versie van ‘Cyrano de Musical’ in het M-lab theater. Daarna is de musical niet meer gespeeld. Het Zwols Muziektheater is trots dat zij als eerste amateurvereniging Cyrano weer voor het voetlicht mag brengen.

Cyrano, in een verhaalbewerking naar het toneelstuk van Edmond Rostand, vertelt de ontroerende liefdesgeschiedenis van de met een onwaarschijnlijk grote neus getooide Cyrano de Bergerac. Dit tekent zijn tragische leven.

Cyrano koestert een hartstochtelijke liefde voor de beeldschone Roxanne, maar denkt dat zijn lachwekkende uiterlijk een gelukkige liefde altijd in de weg zal staan. Cyrano heeft echter een troef in handen en dat is zijn poëtische talent. Roxane smelt bij het lezen van zijn fraaie poëzie, maar ziet de gedichten aan voor het werk van Cyrano’s rivaal Christian, op wie zij dan ook verliefd wordt.

De repetities voor Cyrano starten half mei. We zijn op zoek naar mannen die mee willen spelen, zingen en dansen in ons ensemble.

Heb je interesse of wil je meer informatie: mail dan naar info@zwolsmuziektheater.nl

De audities zijn begin juli. Informatie hierover vind je binnenkort op onze website www.zwolsmuziektheater.nlof via onze social media.