Vanaf 10 september wordt de Schiecentrale in Rotterdam omgetoverd voor ‘The Most Magnificent Drag Production in Europe’. Deze reeks dragqueen shows vormen een magistrale afterparty na het Eurovisie Songfestival om dit grote evenement nog even verder te vieren. 

Marco Valk, eigenaar en oprichter van evenementenbureau Co Sole, is van mening dat de Songfestival sferen in een tolerante en vrijgevochten stad als Rotterdam maximaal aanwezig mogen zijn. Volgens Valk wordt de The Rotterdam Drag Show een bijzondere happening: “Het wordt groots, fleurig, extravagant en meeslepend!” 

Valk ziet de dragshows als een feest voor iedereen en niet alleen de LHBTQ-gemeenschap: “Ik zou het jammer vinden als er in een hip en happening-stad als Rotterdam op dit vlak te weinig te doen is. Ik zie onze shows ook als een statement in een progressief land als Nederland”. The Rotterdam Drag Show is als initiatief onderdeel van Rotterdam Festivals, die samen met de organisatie van het Eurovisie Songfestival 2021 als doel hebben om zoveel mogelijk mensen in álle doelgroepen mee te laten genieten van het mega-evenement waar Rotterdam zich mee op de kaart heeft gezet. 

Grote namen uit het internationale dragqueen circuit – inclusief Miss Continental Vanessa Van Cartier én winnares van RuPauls Dragrace Holland Envy Peru – zijn vastgelegd voor The Rotterdam Drag Show. Elke avondshow wordt afgesloten met een Drag Dance after party. De avond wordt gepresenteerd door Amerikaanse Skyla Versai, ook wel bekend als de ‘insultqueen’. 

Voor meer informatie en ticketverkoop ga naar: www.rotterdamdragshow.com