In 2001 stond ze voor het laatst op het toneel, als Prinses Charlotte in de musical GRACE van Seth Gaaikema en Cy Coleman. Toen het doek viel voor Grace, liet Tetske van Ossewaarde ook het doek vallen voor haar theater- en televisiecarrière. Door een toevalligheid pakte ze in 2019 het zingen weer op. Het werd een onverwachte uitlaatklep voor alles wat ze in de afgelopen jaren voor haar kiezen kreeg. Een programma met een lach en een traan over gevoelens die we allemaal kennen, vrezen en ook proberen te ontlopen. Het leven is geen sprookje en een moeilijk hart helpt niet.

Tetske van Ossewaarde zong lange jaren de liedjes in het KRO tv-programma Brandpunt in de Markt. Ze maakte carrière in Duitsland, waar ze in het Theater des Westens in Berlijn o.a. hoofdrollen speelde in A Chorusline, West Side Story en Guys and Dolls.

 

Voor “Moeilijk Hart” werkte ze samen met regisseur Wil van der Meer, pianist Jasper Swank en zangcoach Syd Horster.

Met het kopen van een kaartje voor deze voorstelling draagt u bij aan het onderzoek naar de Granulosa Cel Tumor (GCT). Dit is een zeer zeldzame kwaadaardige tumor van de eierstok. Gemiddeld wordt de diagnose bij vijftien tot twintig vrouwen per jaar in Nederland gesteld. De ziekte kan op alle leeftijden voorkomen, ook bij kinderen. Onderzoek is beperkt mogelijk, omdat voor zulke zeldzame aandoeningen in het algemeen weinig geld beschikbaar is. Het gebrek aan kennis over de oorzaken en optimale behandeling is frustrerend voor de patiënten, maar ook voor de behandelend artsen. Met uw bijdrage kan er meer kennis ontwikkeld worden in de hoop dat dit leidt tot het vinden van een effectieve behandeling.