Acteur Tarikh Janssen (1987) speelt vanaf januari 2024 de solovoorstelling Sonny Boy, gebaseerd op de bestseller van Annejet van der Zijl. Dat maakt productiehuis Solo Stories vandaag bekend. Janssen speelt Waldy Nods, de zoon van de in de Tweede Wereldoorlog omgekomen Nederlandse Rika van der Lans en de Surinaamse Waldemar Nods. Hij speelde eerder voorstellingen bij onder meer Toneelgroep Maastricht, het Ro Theater en NTGent, was te zien in tv-series als Ik ook van jou en Papadag, in bioscoopfilms als Taal is zeg maar echt mijn ding en Ik wist het, en in tv-programma Kamp van Koningsbrugge. Momenteel speelt hij een hoofdrol in de musical The Bodyguard.

Sonny Boy is zijn eerste solovoorstelling. Tarikh Janssen: “Waldy is op zoek gegaan naar zijn roots. Dat heb ik zelf rond mijn dertigste ook gedaan, als kind van een Limburgse vader en een Surinaamse moeder en zelf geboren op Curaçao. Ik voel dan ook een connectie met hem, al heb ik Waldy nooit gekend. Sonny Boy is mijn eerste monoloog en ik zie er enorm naar uit om straks in mijn eentje maar samen met het publiek de reis van Waldy aan te mogen gaan.” Sefanja Nods, schoondochter van Waldy Nods: ‘Ik vind Tarikh een geweldige keuze voor deze voorstelling. Hij heeft het rijzige van Waldemar en de schwung van Waldy. Sonny Boy zit hier op zijn wolkje vast heel tevreden naar te kijken.’ Annejet van der Zijl: ‘Ik heb Tarikh inmiddels ontmoet en ik weet zeker dat hij een geweldige Waldy gaat neerzetten.’

Over Sonny Boy

| Met de monoloog Sonny Boy komen Rika en Waldemar Nods uit de roman van Annejet van der Zijl uit 2004 wederom tot leven. Nu door de ogen van hun zoon. De zoon die ze nooit hebben zien opgroeien en niet konden beschermen. De zoon die zich door de schittering van hun afwezigheid moest zien te redden in een wereld waarin hij niet altijd even welkom was. Inmiddels zijn in Nederland ruim 600.000 exemplaren van het boek verkocht. Sonny Boy is in allerlei talen vertaald, sleepte diverse nominaties en bekroningen in de wacht en werd in 2011 verfilmd. Sonny Boy wordt gemaakt door Solo Stories, eerder verantwoordelijk voor onder meer Ma , naar het boek van Hugo Borst en gespeeld door Eric Corton, en Nu ik je zie , naar het boek van Merlijn Kamerling en gespeeld door Soy Kroon. De regie is in handen van Benno Hoogveld, het script wordt geschreven door Manoushka Zeegelaar Breeveld. De voorstelling zal van januari t/m juni 2024 in de Nederlandse theaters te zien zijn en viert daarmee het 20-jarig bestaan van het boek. Vanaf november 2023 staat Sonny Boy centraal in de landelijke lees bevorderingscampagne Nederland Leest . De kaartverkoop voor de voorstelling is inmiddels in een aantal theaters begonnen.

Over Solo Stories

Solo Stories is het Nederlandse productiehuis voor monologen. Solo Stories ontwikkelt en speelt solovoorstellingen gebaseerd op een persoonlijk, waargebeurd verhaal.
Kijk voor meer informatie op www.solostories.nl.