Judith van der Wijst, Fay de Klein en Belle van der Pijl speelden afgelopen seizoen in The Prom als stagiaires. Gisteravond studeerden zij af met hun Eigen Werk aan de Fontys Hogeschool voor Kunsten musicaltheater. Veel collega’s uit The Prom kwamen een kijkje nemen net als hun klasgenoten, familie en vrienden. De theaterzaal was dan ook helemaal uitverkocht.

Judith van der Wijst – Helen

Judith trapte de avond af en had al snel met een zenderstoring te maken. Nadat de zender was vervangen, ging ze zeer professioneel verder met haar solo. Judith had als sub tekst: Als je stil genoeg durft te zijn, kun je je hart horen fluisteren. In de drukte van het dagelijks leven lijkt het makkelijk om te ontsnappen van alle chaos, alle gedachtes en gevoelens. Maar kun je dat eigenlijk wel echt? Wegrennen van jezelf.

Judith start haar solo op een vliegveld. Haar personage gaat naar blote billen land. Langzaam maar zeker ontdekt ze zichzelf en stap voor stap vindt ze haar fundament door zich open te stellen voor het universum, de aarde en de bomen, haar innerlijke, vastzittende emoties en op te letten wat er om haar heen gebeurt. Alles vertegenwoordigt door de kleuren stenen die Judith gebruikte in haar Eigen Werk. En als al die kleuren samenwerken, zijn ze helder. Dus is het tijd om de kleuren te verbinden, samen te smelten en te helen.

Judith speelde samen met haar jeugdvriendin Vera Schagen. Ze maakten onder andere door de choreografie die ze samen dansten, dit Eigen Werk tot een mooi pareltje waarbij je zag dat de dames goed op elkaar ingespeeld waren en een mooie chemie hadden. Met haar mooie zang en breekbare spel wist Judith haar publiek te boeien en gedreven haar verhaal te vertellen.

Judith is binnenkort te zien in Stayin’ Alive en vervolgens in Mamma Mia.

Coach: Geertje Hochstenbach
Zangcoach: Peggy Hegeman
Pianist: Marnix Wetzer

Fay de Klein – Zijn, worden en al die dingen

Coach Roeland Vos vertelde vooraf over de zoektocht van Fay. Een tijd lang, wist ze niet waar haar solo over moest gaan. En toen ze eindelijk een plan had, besloot ze tien dagen geleden alles weg te doen en helemaal opnieuw te beginnen. Je verwacht dan toch een andere solo, maar niets was minder waar. Het leek alsof Fay aan deze voorstelling al maanden gewerkt had.

Problemen zijn als verhuisdozen. Je pakt ze in, verplaats ze vaak, propt ze bij elkaar om te vervoeren en uiteindelijk komen ze op de goede plek terecht. Of niet? Bij aanvang van haar Eigen Werk lag Fay lekker op de grond en hoefde ze helemaal niets. Stop de tijd, dit is geluk. Houdt het vast dit is geluk. Stop de tijd! Fay heeft spontaan invallen zoals a2 + b2 =c2 of de slag bij Nieuwpoort. Waarom dat in haar geheugen opduikt. Geen idee? Je krijgt het niet van je eigen harde schijf. Maar als je snel iets wilt weten, krijg je het er gewoon niet uit en zoek je koortsachtig in het geheugen.

Soms wil Fay dat ze een Amerikaanse is uit Venice Beach die zich voortbeweegt op rolschaatsen. Amerikanen hebben hoop en zijn optimistisch. Fay zit echter anders in elkaar. Echte beslissingen neemt ze niet, dingen overkomen haar. Wat wil ze echt of wat denkt ze dat ze wil? Waarom is ze bang voor hetgeen wat ze echt wil?

Fay heeft een mooie komische timing en verteld haar verhaal heerlijk gedreven en heeft een mooie stem waarmee ze haar voorstelling kracht geeft.

Coach: Roeland Vos
Zangcoach: Peggy Hegeman
Pianist: Marnix Wetzer

Belle van der Pijl – De Versie Revue

Belle begon maanden geleden al met een plan voor haar solo. Coach Pia Douwes vertelde dat Belle zoveel ideeën aanleverde dat ze haar moest remmen in haar enthousiasme. Ze had eigen choreografieën, teksten en eigen nummers en gekozen nummers waarmee ze haar voorstelling maakte. De voorstelling ging over wat is nu de beste versie van jezelf? Een stuk waar versies, verwachtingen, verandering en vlinders de revue passeerden. Ze liet in deze Triple Treat voorstelling verschillende kanten en versies van zichzelf zien.

Ze trapte krachtig af met het nummer ‘Diamonds are forever’ met een knallende choreografie met haar vier mannen. Belle wist wat men verwachtte van haar. En dat gebeurde ook door de beste versie van zichzelf mee te nemen. Maar wat gebeurt er als er iets gebeurt dat je niet verwacht. Dat maakt dat je weer iemand anders wordt.

Belle heeft energie en dat knalt van het toneel af in haar Eigen Werk. Zang, dans en spel gaat haar prima af en voeg daarbij haar gevoel voor humor en haar Eigen Werk is een genot om naar te kijken.

Belle is komend seizoen te zien als Lisa in Mamma Mia.

Coach: Pia Douwes
Zangcoach: Peggy Hegeman
Pianist: Marnix Wetzer
Medespelers: Kees Nieboer, Fabian Sedlmeier, Ryk Helle en Ruben ten Brink

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]