Op 8 april waren wij bij de twee voorstellingen van ‘Stoelen’ uitgevoerd door de derdejaars studenten van De Fontys Hogeschool afdeling Musicaltheater. Door de grootte van de klas werd er in twee groepen gespeeld. Het werden twee verschillende voorstellingen omdat in de ene groep een bepaalde rollen door vrouwen werd gespeeld terwijl deze rollen in de andere groep door mannen werd ingevuld. Ook de kleding was heel anders en ook qua script waren er verschillen. Al was het verhaal in grote lijnen uiteraard hetzelfde. 

Tijdens de voorstelling speelt een groep mensen een machtsspel in de vorm van een circusvoorstelling. Maar al snel blijkt, dat niemand de rol speelt, die hij graag wil spelen, en geen enkele verwachting uitkomt. Als tot slot de verantwoordelijke op de uit de hand gelopen situatie wordt aangesproken, kan hij maar een antwoord geven: “Ik heb hier geen herinnering aan”. Komt het u bekend voor?

Clown August zou niets liever willen dan een eigen paardennummer waarin hij zes witte Lippizaners dresseert. Maar deze act staat onder leiding van de directeur. Om zijn droom in vervulling te laten gaan, zal hij eerst directeur van het circus moeten worden. De directeur is bereid zijn baan af te staan als August een aantal opdrachten vervuld.

In deze voorstelling draait het om de verbeeldingskracht. De kracht zit in deze voorstelling in de verbeelding om speciale dingen te laten gebeuren wat mooie en komische momenten op levert.

Beide casts speelden hun eigen versies waardoor je na het zien van de eerste voorstelling toch verrassende elementen zag in de tweede voorstelling. Muzikaal begeleiderDon Frints had een actieve komische rol in de voorstelling waarbij zijn droge humor prima tot zijn recht kwam. De mannen, die soms de rollen van de vrouwen speelden, bewogen zich uitermate soepel op de hoge hakken die ze aanhadden.

Deze voorstelling heeft vele uitdagingen voor de studenten waar ze zich helemaal in uit kunnen leven. Het is de laatste keer dat ze in deze samenstelling zouden spelen omdat een paar studenten stage gaan lopen in de musical Zodiac. Kortom in alle opzichten een speciale voorstelling.

SPELERS
Cast 1
Hondje: Dirk Dunnewold
Strontje: Maxime Karsten
Directeur: Kees Nieboer
August: Iwan Oorburg
Stalmeester: Esmee Tempels 
Meisje: Isabel Diaferia
Lulu/Mevr. Houtknecht: Bridget Looijmans 

Cast 2
Hondje: Youri Harinck
Strontje: Isabelle Verhoeven
Directeur: Celine Rietmeyer
August: Keije Schepers
Stalmeester: Neal Jansen
Meisje: Bob van de Weijdeven 
Lulu/Mevr. Houtknecht: Linde Vos

CREATIVES

Script en Regie: Alexandra van Marken
2de Regisseur: Florian Slangen
Zangcoach en Muzikaal Leider: Jack Breikers
Muzikale Begeleiding: Don Frints
Techniek: Darrick van Dieren

er zijn geen afbeeldingen gevonden