Freek Bartels en Jonathan Demoor spelen prinsen in musical Diana & Zonen

Freek Bartels kruipt in de huid van prins Harry voor de musical Diana & Zonen. Jonathan Demoor speelt zijn broer William, vertellen de twee in een interview met De Telegraaf.

Bartels zegt vooral op zoek te gaan naar de worstelingen van zijn personage in het leven. “Want ook al zijn ze beroemde prinsen, van binnen zijn ze net als jij en ik. In dat opzicht kan iedereen zich ermee identificeren. Volgens mij verlangen ze stiekem hartgrondig naar rust en privacy, maar toch zoeken ze het weer op door aan te schuiven bij Oprah.”

Volgens Demoor willen ze daarmee voorkomen dat de geschiedenis met hun moeder zich herhaalt. “Wat ik me afvraag, is of Harry en William andere keuzes hadden gemaakt als ze niet waren getraumatiseerd door het verlies van hun moeder op zo’n jonge leeftijd. Dat heeft de spanningen enorm versterkt.”

Diana & Zonen is vanaf eind september te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam en wordt daarna opgevoerd in verschillende theaters in het land. Prinses Diana wordt gespeeld door Marlijn Weerdenburg en Brigitte Heitzer.

Freek Bartels

Freek begon zijn carrière in 2001 bij de MusicAllFactory in Tilburg. Hij zette in 2004 zijn studie voort bij het Fontys Conservatorium, waar hij zangles kreeg van Edward Hoepelman.

In het theater was hij te zien in o.a. Into The Woods (M-Lab), Les Misérables (Stage) en als Joseph in Jopesh and the Amazing Technicolor Dreamcoat (Stage). In 2013 speelde hij in het succesvolle theaterstuk The Normal Heart, die in 2014 in reprise ging.  Hij stond naast Simone Kleinsma in de musical Next to Normal (2011), vervulde de rollen van Oliver Barrett IV in Love Story (2013/14) en Gaston in Beauty and the Beast (2015) en was hij te zien in Moeders en Zonen met Paul de Leeuw en Anne Wil Blankers. Hij schitterde in A new Brain op de NSDM werf en de musical She loves me, daarnaast was hij samen met Stanley Burleson te bewonderen in From Sammy with Love en hij speelde in de succesvoosrtelling Showponies met o.a. Alex Klaassen. In 2019 was hij o.a. te zien in Best of Broadway en Aida in Showponies 2. Vanaf maart 2020 was hij te zien in Hello Dolly samen met oa Paul de Leeuw en Simone Kleinsma, maar helaas door Corona moest de voorstelling gecanceld worden. Maar kreeg daardoor de mogelijkheid zijn eerste solovoorstelling Buyer & Cellar te spelen in de theaters.

Jonathan Demoor

Jonathan zette in 1998 zijn eerste stappen in het theater als Gavroche in zowel de Vlaamstalige als Franstalige versie van Les Misérables, geproduceerd door Music Hall. Een jaar later speelde hij in Rotterdam en Breda de rollen Dodger (Linke Glipper) en Charlie Bates in Oliver! van Joop van den Ende Theaterproducties. In 2000 mocht hij bij Studio 100 de titelrol in de Nederlandse theatertour van Pinokkio vertolken. Op 15-jarige leeftijd, was hij in Antwerpen bij Music Hall te zien als Zorrino in Kuifje & de Zonnetempel, onder regie van Frank van Laecke.

In 2006 werd Jonathan voor de bacheloropleiding Muziektheater aan het Tilburgse conservatorium aangenomen. In 2010 behaalde hij zijn diploma, startte dat jaar aan hetzelfde conservatorium zijn Master of Music en rondde deze af in 2012.

Tijdens zijn opleiding was Jonathan te zien in verscheidene rollen in de tour van Sprookjesboom de Musical (regie: Hetty Feteris) van de Efteling. In het laatste jaar van zijn masteropleiding speelde hij de rol van Henry in Next to Normal (regie: Paul Eenens) van Joop van den Ende Theaterproducties.

Hierna speelde hij de hoofdrol Kleinduimpje/Duim in Sprookjesboom de Musicaleen Gigagantisch Avontuur (regie: Hetty Feteris) in het Eftelingtheater en was hij te zien als de understudy van Oliver Barrett IV in Love Story (regie: Paul Eenens) van Joop van den Ende Theaterproducties.

2021-04-09T08:05:58+02:0009/04/2021 7:58|

Deel dit artikel. Kies jouw platform!

Ga naar de bovenkant