Omdat de zomervakantie voor kinderen/jongeren voor de deur staat en vakanties er voor veel gezinnen niet in zullen zitten, hebben wij van enkele leerlingen de vraag gekregen of wij in de zomervakantie musicallessen kunnen aanbieden zodat leerlingen op deze manier toch nog bezig zijn met het maken van cultuur en zich kunnen blijven ontwikkelen. We organiseren daarom van 17 tot en met 21 augustus de ‘Musical Vijfdaagse” in samenwerking met Theater de Garage in Venlo.

Wat is de Musical Vijfdaagse? 
Tijdens de Musical Vijf Daagse gaat een groep jonge leerlingen tussen de 8 en 15 jaar aan de slag met het instuderen van een mini-musical. Onder leiding van twee professionele musicaldocenten gaan we aan de slag met zingen, dansen en toneelspelen. Omdat een voorstelling spelen voor een fysiek publiek op dit moment niet mogelijk is, willen we deze voorstelling (op de laatste dag) filmen en gemonteerd naar alle deelnemers sturen, zodat ze deze thuis, samen met hun gezinsleden de voorstelling kunnen bekijken en kunnen doorsturen naar eventueel familieleden en vriendjes. 

De twee docenten die deze Musical Vijf Daagse zullen begeleiden zijn Anne van den Beuken en Meren Verhaegh. Meren is afgestudeerd aan Muziektheater Fontys en de Masteropleiding Music Fontys en geeft al vijf jaar musicalles bij Stichting Musical Stella Duce met de specialisatie spel en zang. Anne is afgestudeerd aan Fontys Hoge School voor de Kunsten richting Musicaltheater. Anne geeft al zes jaar musicalles bij Stichting Musical Stella Duce met de specialisatie spel en dans.

We hebben ervoor gekozen om deze week plaats te laten vinden tussen 17 en 21 augustus 2020 waarbij leerlingen dagelijks van 10:00 uur tot 16:00 uur bezig zijn. Om de feeling met theater te houden hebben wij als locatie Theater de Garage gekozen.

Meer informatie en aanmelden? www.stichtingmusicalstelladuce.nl/musicalvijfdaagse

Foto: Karin de Jonge (seizoen 2018-2019)