Als tegenhanger van de misère (qua verhaal dan) van de succesvolle productie van Les Miserables brengt De Graaf en Cornelissen ook een feestje het land in. Een megadiscofeest wel te verstaan! Op vrijdag 5 mei, een dag die al vol stond van de vrijheidsfestiviteiten, werd er nog een tandje bijgezet in Theater de Schie in Schiedam waar de première plaatsvond van Stayin’ Alive Disco Fever.

Zes top zangers gaan na vanavond door het hele land een knallend muzikaal feestje bouwen. Samen met een swingende live-band onder leiding van Billy Maluw zingen zij de grootste disco-classics en hits uit nog steeds mega populaire musicals als ‘Saturday Night Fever’, ‘Grease’ en ‘Fame’.

Esmee Dekker, die momenteel in Grease speelt, neemt haar ‘Grease’-vibes mee, hoewel de andere dames toch ook even van zich willen laten horen. Linda Verstraten liet bij Checkpoint Charlie al horen dat zij een waanzinnig stem heeft en mocht dat ook nu weer doen. Hoogtepunt was daarin wel het Donna Summerblok, waarin Linda haar mega powerstem goed kon laten horen. Judith van der Wijst is nog een redelijk nieuw gezicht, hoewel de bezoekers van The Prom haar zeker zullen herkennen. Judith deed een dappere poging om zich staande te houden naast deze twee en deed dit ook zeker niet onverdienstelijk.

Ferry Doedens, ook in Grease te zien geweest, heeft net zijn eigen solotour ‘Only Ferry’ afgerond en heeft duidelijk de smaak van het zingen weer te pakken. Toch was het (zeker voor het discogevoel) Nigel Brown die de soul in de groep bracht met zijn fijne warme stem en heerlijke energie. Martijn Vogel is gelukkig voldoende hersteld om zich bij de cast te vervoegen. Wel zag je dat hij daarvoor alles gegeven heeft wat ie had en zijn ‘Tragedy’ solo riep dan ook mega respect op bij iedereen.

Het publiek was overigens het meest aanwezige element van de avond. Al na het 2e blok explodeerde de zaal in een meezingend, meedansende brei van gillende, klappende en mee blerende mensen. Jammer voor degene die slecht ter been waren en niet (lang) konden staan, maar zelfs al ging je staan, zag en hoorde je niet veel meer van de originele zangers door het uitzinnige publiek. Dit bleef ook de rest van de voorstelling zo, aangewakkerd door de aanstekelijke nummers en de doordreunende discobeat. Met steeds meer verschijnende mobieltjes was het ‘bedrijfsfeest’-gevoel compleet.

Aangezien dit de eerste voorstelling voor publiek was, gaan we er vanuit dat er nog wat aanpassingen zullen komen. Echter telt een gewaarschuwd mens voor twee (en neem dus vooral je dancingshoes mee) en krijgt een ieder die uit is op een ongedwongen, feestelijke meezingavond zeker waar voor zijn geld, en meer! De Disco Fever is duidelijk zeer besmettelijk en ook op de afterparty werd er nog behoorlijk nagedanst. Wat een avond, wat een show! We are Stayin’ Alive and let’s Groove on!

Wil je ook een uitzinnig discofeestje? Kijk dan op www.degraafencornelissen.nl voor een disco megafeest bij jou in de buurt.

Verslag: Mariska Steenbergen
Foto’s: Wilma van der Werf