OpusOne en DeLaMar zijn verheugd te melden dat de succesvolle productie Spring Awakening terugkomt naar DeLaMar! Afgelopen zomer zorgde deze gedurfde musical vol jonge talenten voor uitverkochte zalen en lovende reacties in DeLaMar West. Hoewel de voorstelling hierna wegens coronamaatregelen werd geannuleerd, steeg de vraag naar kaarten. Daarom zal Spring Awakening dit keer in de grote zaal van DeLaMar te zien zijn: de Wim Sonneveld zaal. De musical wordt hier van 25 februari t/m 13 maart gespeeld door een deels nieuwe cast. Vandaag is de voorverkoop voor tickethouders geopend, a.s. vrijdag om 12.00 uur gaat de reguliere verkoop van start.

In DeLaMar in Amsterdam zullen er vijftien voorstellingen van Spring Awakening te zien zijn. Naast de volwassen acteurs Wil van der Meer en Marisa van Eyle bestaat de cast uit de volgende jonge talenten: Luuk Haaze (Melchior), Apollonia van den Brand (Wendla), Juul van de Laar (Moritz), Emily White (Ilse), Lot Berendse (Martha), Jeroen Sigterman (Hänschen), Philip Krom (Ernst), Daan van Galen (Georg), Sterre-Luna Zangirolami (Thea), Rick Bok (Otto) en Jip Verdellen (Anna). De voorstelling wordt geregisseerd door Koen van Dijk en de vertaling is van Daniël Cohen. Muzikale leiding is in handen van Ezra van Nassauw en de choreografie is gemaakt door Roy Jonathans.

Het verhaal

In Spring Awakening volgen we een groep jongeren die hun identiteit en seksualiteit probeert te ontdekken, terwijl kerk, school en ouders elk ontluikend gevoel onderdrukken. Dit leidt tot een kruitvat aan opgekropte emoties, dat wel móet ontploffen. Indringende scènes en explosieve rocksongs buitelen over elkaar heen in de met acht Tony Awards bekroonde musical. Spring Awakening is gebaseerd op een toneeltekst van Frank Wedekind, dat bij verschijning als controversieel werd bestempeld door de uitgesproken manier waarop het thema’s als abortus, homoseksualiteit, kindermisbruik en zelfdoding behandelde. De musicalbewerking van het stuk actualiseert deze onderwerpen en combineert ze met zinderende rockmuziek. Een gedurfde show over liefde en seks, over leven en sterven.

De pers

‘Jong talent laat rockmusical over seksualiteit sprankelen’ – ★★★★ NRC

‘Je krijgt een bak energie over je heen als toeschouwer van Spring Awakening’ – ★★★★ de Volkskrant

‘Prachtige morele overpeinzingen en een flinke lading shit en fuck’ – ★★★★ Het Parool

‘Een sterke musical met een heerlijk frisse jonge cast’ – ★★★★ Scènes

‘Energieke choreografieën en een heerlijk spelende vijfkoppige band’ – de Telegraaf

‘Aanstekelijke uitbarsting van jeugdige energie’ – Theaterkrant

Spring Awakening is een coproductie van OpusOne en DeLaMar. Voor de volledige speellijst, kaartverkoop en meer informatie: www.opusone.nl of https://delamar.nl/voorstellingen/spring-awakening/