Vier vierdejaars studenten, speelden gisteren hun solo in studio 4 van de Frank Sanders Akademie. Deze solo’s hebben de studenten zelf bedacht en samengesteld.

Kemy Hooimeijer trapte af met haar voorstelling  ‘-Ga Maar Rustig Slapen’. In de vorm van een nieuwsuitzending van 20.00 vertelde Kemy genadeloos en komisch het nieuws aan haar publiek begeleid op de vleugel door Hilmar Leujes. Daarbij ging ze geen enkel taboe uit de weg en confronteerde ze haar publiek met de diverse problemen waar de wereld mee te maken heeft op een bevlogen manier.

Mayke van der Zanden vervolgde met haar solo ‘Uit Het Hart’. Mayke zit niet goed in haar vel en voelt zich niet goed genoeg en het lijkt of haar omgeving haar ook niet goed genoeg vindt. Ze gaat slapen en wordt wakker in andere kleding en in een heel andere omgeving. Daarbij zijn twee dingen duidelijk; De toekomst is de sleutel en het verleden is het slot. Daarbij gaat Mayke op ontdekkingsreis in haar eigen droomwereld als ze in slaap valt. Een omgeving die ze niet herkent in kleding die niet van haar is. Ze wil liever terug naar haar problemen thuis maar kan dat en wil ze dat eigenlijk wel?

Robin Ketelaers is na de pauze de eerste met haar solo ’Mijn Grote Egotrip’. Hierbij is ze de assistent van Jasperina de Jong maar in plaats van Jasperina komt daar de stagiaire op omdat Jasperina bij een eerdere opkomst onwel werd. Daarom staat Fien ineens in plaats van Jasperina op het toneel. Indirect neemt Fien het publiek mee in de verhalen van en over Jasperina de Jong en laat ze delen van haar carrière de revue passeren.

Als laatste speelt Loïs Bozac haar solo ‘Goddelijk’. God verleent het publiek in het theater de eer om te verschijnen in het theater. Met god komen daar ook allerlei gebeden mee van mensen over de gehele wereld. Gebeden waar God het moeilijk mee heeft. Wat kan God doen aan die problemen uit de gebeden en als zij dan helpt wordt het dan beter? Wordt met niet eens tijd dat alle mensen hun eigen ‘shit’ eens opruimen? Met die dillema’s worstelt God in deze solo.

Binnenkort zullen de andere klassen ook hun voorstellingen spelen waar wij ook verslag van zullen doen.

Het vierde jaar van de Frank Sanders Akademie

Iemand kan in overleg met de leiding van de Akademie een vierde jaar doen. In dat jaar kan de student in huis verder onderzoek doen en voorstellingen maken. Deze voorstellingen worden geproduceerd door het Frank Sanders Produktiehuis. Daarnaast is het mogelijk om stage te lopen bij een externe producent in het werkveld. Mede dankzij het netwerk van de Akademie en docenten die zelf ook in het theater actief zijn lukt het de meeste studenten die dit willen om zo’n stageplaats te vinden.

Meer informatie over de Frank Sanders Akademie vind je hier