Gisteravond was het de beurt aan de tweede groep van de derdejaars van de Frank Sanders Akademie die hun solo of trio mochten spelen in hun voorstelling in het Plein Theater in Amsterdam. Alle studenten hebben hun voorstelling zelf geschreven met hulp van diverse coaches en iedereen werd muzikaal begeleid door Hilmar Leujes.

Deze tweede groep bestond uit Lisa Hoogstadt, Anieke Stilma, Iris Verhaak, Emma Broekman, Dominique Leensen, Lars Vaessen en Celine Grift.

Lisa Hoogstadt beet het spits af met haar solo ‘Kwijt’ waarin ze liet zien wat er gebeurt als je moet kiezen tussen controle of liefde. Lisa speelde een vrouw die alleen voor haar werk ging en als het ware haar liefde verwaarloosde totdat hij op een dag besloot alleen naar de Antillen te gaan om haar iets duidelijk te maken. Wat doe je dan? Volg je jouw liefde ondanks het werk?

De volgende was Anieke Stilma met haar solo ‘De Zee’ waarin ze zich afvraagt wat er gebeurt als je uit een boot valt. Vecht je door of geef je je over aan de golven? Anieke stapt onbevangen het toneel op en vertelt haar verhaal met behulp van houten kubussen die haar boot vormden. Boven water in het leven is het niet rustig, maar onder water wel. Onder water is alles stil. Boven water begint alles te malen en hoort ze alle stemmen weer.

Iris Verhaak was de laatste voor de pauze met haar solo ‘Dear Noah’ waarin ze vertelt over de ontmoeting met haar penvriend die komt van de andere kant van de wereld. Als ze van haar penvriend, die ze nog nooit heeft gezien, een ticket naar New York aangeboden krijgt, gaat ze er op uit en vliegt naar New York. Vindt ze daar wat ze heeft verwacht?

Na de pauze is het de beurt aan Emma Broekman die haar gedachten de vrije loop laat in haar solo ‘Gedachtespinsels’. Die gedachten zwermen meteen door de ruimte.  Ze wordt begeleid door Esmeralda Oomen en Laurens Vink, in witte pakken. Zwangerschap en kinderen. Voor veel mensen vanzelfsprekend, maar Emma kijkt daar anders tegenaan en nuanceert in haar voorstelling dat dat altijd uit liefde gebeurt.

De afsluitende voorstelling was van Dominique Leensen, Lars Vaessen en Celine Grift met de titel ‘De Mannen, De Laatste Keer’. Dit gaat over een groep die al jarenlang succesvol zijn, maar wat gebeurt er als er breuken ontstaan. Overleven ‘De Mannen’ dat en hoe gaan ze met elkaar om? Wat gaat er aan die breuk vooraf en hoe gaan de leden verder na al die successen.

Daarna sloot de hele klas af met een ensemble nummer, waarna in deze serie alleen groep B nog zal spelen in het Plein Theater in Amsterdam en gaan we op voor de eindejaarsvoorstellingen in het Academietheater, DeLaMar West en DeLaMar.

Meer informatie vind je hier.