De derdejaars studenten van de Frank Sanders Akademie speelden ook dit jaar traditiegetrouw in het Plein Theater hun zelfgemaakte en veelal zelfgeschreven solo’s, duo’s en trio’s. Dit keer in twee groepen, A en B.

Het spits werd donderdag afgebeten door Fleur Renes, Susana Bijtelaar, Esmeralda Oomen, Maarten van Schalm, Laurens Vink en Aniek van Dijk. Het Plein Theater was helemaal volgepakt met belangstellenden. De avond werd muzikaal begeleid door Hilmar Leujes.

Esmeralda Oomen vertelde in haar solo ‘Hartzeer’ het verhaal van het echte leven achter de ramen waarbij ze als het ware tijdens haar voorstelling even uit het leven achter de ramen stapte om haar verhaal te vertellen en te zingen.

Aniek van Dijk en Laurens Vink namen hun publiek mee in hun duo, ‘Tijdloos’ naar hun leven dat wordt beheerst door stress, social media en zaken die in deze tijd het leven van iedereen lijken te bepalen en dat op een komische manier ten tonele brachten.

Susana Bijtelaar pakt in haar solo ‘Bedankt’ een heftig thema aan, het moment tussen leven en dood waar je dan wel en niet bent en waar je dan aan denkt waarbij ze het begin en het einde als het ware met elkaar verbindt in haar solo. Wat wil je nu wel en wat wil je niet en wat doe je voor anderen? Wat maakt je gelukkig en waar moet je voor oppassen.

Fleur Renes speelt in haar solo ‘Begrensd’ een vrouw die geconfronteerd wordt met grensoverschrijdend gedrag en zich als het ware ontworsteld daaruit. Daarmee gaat ze de confrontatie aan met haar collega’s die haar door middel van hun macht misbruiken.

Als laatste vertelt Maarten van Schalm met zijn voorstelling ‘de man die een superheld werd’ het verhaal van een eenzame man die op een dag ineens als ‘Supermark’, die mensen in nood te hulp schiet. Het publiek kan in deze solo de transformatie tot deze superheld volgen en tevens zijn heldendaden.

Aan het begin en aan het einde van de avond zijn daar dan ook ensemble nummers van de hele klas die natuurlijk aanwezig is.

Het resultaat van deze avond is een mooie bloemlezing van verhalen met zang en dans waarbij iedereen de kans aangegreep om te laten zien waar alle studenten drie jaar hard aan gewerkt hebben.GROEP A speelt nog op 28 april in het Plein Theater. Groep B speelt 29 en 30 april.

Meer informatie vind je hier.