‘NORA – een POPconcert’ is een theatraal, explosief en feministisch popconcert gebaseerd op het personage Nora uit ‘Een Poppenhuis’ van Henrik Ibsen, hierin zingt Daniëlle Deddens pop/technonummers gebaseerd op het materiaal van Kurt Weill en herschrijft zo twee mannelijke bronnen naar een vrouwelijk perspectief.

‘NORA – een POPconcert’ is de titel van het Vocal Performer Concert van Daniëlle Deddens die zeer uitgesproken haar voorstelling speelt en dat doet met een heerlijke dosis energie. Daniëlle komt heel schuchter van achteruit de zaal op om daarna gekleed in knalroze outfits en met in haar hand een roze koffer alle schroom van zich af te werpen en haar VPC vol energie voort te zetten.

Daniëlle vertelt in haar eentje het verhaal van Nora die 144 jaar geleden uit haar poppenhuis is ontsnapt met veel humor en energie zonder de essentie los te laten.

Als Nora het Poppenhuis besluit te verlaten, gaat ze voor een nieuwe start. Wie wil ze worden en wat gaat ze doen nu ze nu niet meer iemands vrouw en moeder is? Maar wat als ze alleen maar Torvalds om haar heen hoort die haar net zo behandelen.

Hoe sta je als vrouw in het leven en hoe gaat de omgeving met haar om. Hoe kom je op voor jezelf? Telkens hoort ze Torvalds stem als een soort van ‘Poppenhuis complex’. Ze wil geen pop zijn, maar gedraagt zich als het ware als een pop. Als ze geen pop is, wat blijft er dan van haar over? Langzaam hervindt Nora zich en wordt voor het publiek als het ware opnieuw geboren.

Vocaal staat Daniëlle als een huis en overtuigt volledig met haar spel en energie en weet ze de aandacht van haar publiek te pakken en laat dat niet los.

Danielle werd gecoacht door Timo Tembuyser en muzikaal begeleid door Joris Brasser.

Meer informatie over de opleiding Muziektheater van Codarts vind je hier.