Dit najaar verschijnt er in diverse Pathé bioscopen en bij filialen van Foroxity Filmarena een unieke theaterbeleving. Tijdens ‘Sinterklaas en De Magische Mijter’ ontmoeten de bezoekers Sinterklaas, zijn leukste Pieten en andere spannende figuren tijdens een interactief verhaal in de bioscoop. Voor de show werden diverse nieuwe nummers geschreven om de showsfeer nog meer te verhogen. Uiteraard zal er gebruik gemaakt worden van het bioscoopscherm, welke in samenhang met de decorstukken zorgt voor een totaalbeleving van 75 minuten. De show maakt zich op voor een tour langs Pathé Schiedam, Pathé Nijmegen, Pathé Ede, Pathé Breda en Foroxity Filmarena in Sittard en Roermond.

Synopsis
Oh nee! De 5 magische edelstenen van Sints mijter zijn gestolen: een grote ramp voor het Sinterklaasfeest! Zonder die magische stenen is Sinterklaas nergens en kan pakjesavond niet doorgaan. Ze zorgen voor de ultieme sinterklaasmagie. Wanneer deze in de handen vallen van slechteriken, zou dit wel eens funeste gevolgen kunnen hebben voor het Sinterklaasfeest. De enige die Sinterklaas aan nieuwe stenen kan helpen is een oude magiër uit Myra, welke als oude jeugdvriend vroeger de stenen zelf aan Sinterklaas heeft gegeven. Echter worden deze stenen niet zomaar magisch en heeft Piedras de hulp nodig van het publiek om deze op te laden vol ultieme sinterklaasmagie. Lukt het op tijd of is dit het eerste jaar zonder Pakjesavond?

De productie is in handen van productiebureau Threemagineers. De kaartverkoop is reeds geopend en tickets zijn te verkrijgen via de websites van de theaters.

Foto Gaby Lejeune