Het is nu echt herfst in Nederland en wat is er dan fijner dan naar een concert te gaan waarbij veel mooie nummers de revue passeren. Dit keer was het de beurt aan Theater de Stoep in Spijkenisse waar o.a. ook de première van Checkpoint Charlie plaats zal vinden. Linda Verstraten zal een van de hoofdrollen gaan spelen en zong tijdens het concert een nummer uit deze nieuwe musical met teksten van Stef Bos.

Esmée Dekker (Evita & Rocky Horror Show), Tessa Sunniva van Tol (Anastasia & Tarzan), Jolijn Henneman (MAMMA MIA! & Grease), Elindo Avastia (Frozen & MAMMA MIA!) en Yoran de Bont (Evita & My Fair Lady) waren de andere solisten. Zij werden begeleid door het koor van MusicAll Spijkenisse en Rosite van der Woude (vleugel), Koen van Velzen (drums) en Jolle Mooren (bas).

Naast het nummer van Checkpoint Charlie waren er nummers te horen uit musicals zoals o.a. Les Miserables, The waitress, Aida, Miss Saigon, Tarzan, Rent, Finding Neverland, Wicked, Grease, The Prom, LaLaLand en Urinetown. Gelukkig was het herfstgevoel snel verdwenen doordat de solisten, de band en het koor heel veel warmte de zaal instrooide. Het publiek genoot dan ook volop. 

Musical Autumn Nights is nog te zien in Veldhoven, Goes en Uden.

Checkpoint Charlie

Op 13 augustus 1961 werden Oost- en West-Berlijn in één nacht verdeeld door prikkeldraad. De droom van de zangeres die op doorbreken staat, spat uiteen op het fonkelnieuwe prikkeldraad, terwijl de groenteman, haar vader, zijn waar verkoopt zoals altijd; hij is tevreden in de DDR. De slenterende grenswachter die helpt om het prikkeldraad te veranderen in beton begrijpt eigenlijk niet wat hij hier doet. Hij praat met de oma die haar pasgeboren kleinkind niet kan bezoeken vanwege de muur. Die andere kant van de muur: het westen, waar ook niet iedereen tevreden is. Want wat als je bent opgegroeid in het oosten, je je moeder moet missen en je hebt een man, een ambitieuze fotograaf, die niets van dit gemis begrijpt?

Kijk hier voor kaarten op de website van deze musical https://www.checkpointcharliedemusical.nl/