Francis Albert Sinatra (1915-1998) is natuurlijk wereldberoemd geworden door enorme hits als ‘My Way’, ‘Come Fly With Me’ en ‘Fly Me To The Moon’. Hij is dé drager van de naam ‘The Voice’, vanwege zijn warme, krachtige en tegelijk tedere stem. Naast zanger was Ol’ Blue Eyes ook een succesvol acteur. Een avondvullend programma over deze grootheid kon dan ook niet uitblijven.

Zanger Jim Bakkum en Sergio Vyent, bekend als de gastheer van het tv-programma ‘First Dates’, wagen zich aan het brengen van een eerbetoon aan hun idool en inspiratiebron. Gewaagd, want Frank Sinatra is een van die grootheden waarvan met regelmaat wordt gezegd dat je er “niet aan mag komen”. Gelukkig probeert Jim de stem van ‘The Voice’  niet te imiteren en zingt hij de nummers daadwerkelijk ‘his way’. Dit doet hij op een frisse manier en met een aanstekelijk enthousiasme. Zijn liefde voor de muziek van Sinatra is voelbaar. Jim beweegt zich soepel en ontspannen over het podium en geniet merkbaar van de aanwezigheid van de Dutch Concert Big Band. De band is absoluut van toegevoegde waarde voor de avond, maar helaas was het geluid op momenten niet goed afgestemd, waardoor Jim dan niet meer hoorbaar was en de met name de blazers erg schel klonken.

Naast het brengen de bekende nummers die in ons collectief geheugen gegrift staan, was er ook ruimte voor de verhalen, fabels en mythes over het verdere leven van Sinatra. Sergio Vyent leek met zijn warme stem en charmante voorkomen de aangewezen persoon om deze te delen met het publiek. Hij las stukken voor uit het boek wat is geschreven door de voormalig butler van Frank. Sergio brengt de schandalen en geheimen op een smeuïge manier, maar moet wel oppassen dat zijn langere stukken niet een te hoog “candlelight”- gehalte krijgen.

Veel van de grapjes tussen Jim en Sergio voelden gemaakt en waren hierdoor eerder ongemakkelijk dan grappig. Het waren juist de momenten waarin zij hun script loslieten dat ze het publiek echt grepen. Zo werden velen ontroerd door de dankbaarheid en liefde die Jim uitstraalde toen hij benoemde dat zijn 94-jaar oude oma voor het eerst sinds lange tijd weer in de zaal zat.

Al met al brengt een avond Sinatra- Under his skin een avond vol herkenning en verwondering maar wordt de twijfel of men “hier wel aan mag komen” niet weggenomen.

Foto’s: Mariska Steenbergen
Verslag: Ilse van Vliet