Sanne Wallis de Vries en April Darby gaan de hoofdrollen spelen in Sister Act. De internationale hitmusical, die eerder al groot succes behaalde in Nederland, keert terug en is vanaf november te zien door het hele land. April Darby kruipt in de rol van discodiva Deloris en Sanne Wallis de Vries neemt de rol van Moeder Overste op zich.  
 
Producent MediaLane Theater en de Theateralliantie brengen in samenwerking met Jamie Wilson Productions een geheel nieuwe versie van de bekroonde musical. Deze bewerking van de populaire show ging in 2022 in première in Londen en ontving al meer dan een half miljoen enthousiaste bezoekers en vele lovende kritieken.  
 
Gebaseerd op de gelijknamige en geliefde film met Whoopi Goldberg, vertelt Sister Act het verhaal van zangeres Deloris Van Cartier (Darby) die noodgedwongen onderdak vindt in een klooster. Onder streng toezicht van Moeder Overste (Wallis de Vries), transformeert ze het toondove nonnenkoor tot een swingend succes. De musical bevat muziek geïnspireerd op Motown en Disco van achtvoudig Oscar-winnaar Alan Menken en de originele vertalingen van Martine Bijl.  
 
Sister Act gaat op zondag 17 november in première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en reist daarna langs de zeven grootste theaters. De allereerste kaarten zijn nu te koop, voor het volledige speelschema en kaartverkoop zie: www.sisteractmusical.nl.  
 
Sanne Wallis de Vries 
Geprezen actrice en cabaretière Sanne Wallis de Vries speelt de rol van Moeder Overste: “Vorig jaar mocht ik Sister Act zien in Londen en ik was overweldigd door de kracht van de musical. De geweldige Jennifer Saunders speelde toen Moeder Overste en zij benadrukte de enorme hilariteit van de rol. Ik wist meteen: dit wil ik doen! Een dragende rol spelen in zo’n iconische musical is een ontzettend leuke uitdaging om te mogen doen. Kom maar op met dat habijt!”   
 
April Darby 
Musicalster April Darby is Deloris Van Cartier: “Tien jaar geleden mocht ik mijn professionele musicaldebuut maken in Sister Act. Dat ik nu nogmaals de vocaal veeleisende en daadkrachtige Deloris mag spelen is dus echt full-circle en heel bijzonder! Ditmaal gaan we naar de mensen toe, met een nieuwe versie van de show. Máár de fabulous discomuziek, hilarische nonnen en het hartverwarmende verhaal zijn even sterk.”   
 
Over Sister Act 
Het leven van nachtclubzangeres Deloris Van Cartier neemt een verrassende wending als ze per ongeluk getuige is van een moord. Ze moet zich noodgedwongen verschuilen op een ondenkbare plek voor een discodiva: een klooster. Onder streng toezicht van Moeder Overste vindt Deloris haar plek tussen de groep uitbundige nonnen en maakt ze van het hulpeloze kerkkoor een swingend succes. Een hartverwarmend verhaal over vriendschap, transformatie en het vinden van je eigen stem. 
 
De musical werd door Joop van den Ende, in nauwe samenwerking met Whoopi Goldberg, gecreëerd en is na de première in 2011 op Broadway te zien geweest in tientallen landen. De nieuwe productie van het geliefde verhaal gaat naast de succesvolle tour in de UK en Nederland, ook naar o.a. Duitsland, Korea en Australië. 
 
VodafoneZiggo Priority 
Kaarten voor Sister Act zijn vanaf nu te boeken via www.sisteractmusical.nl. Klanten van Vodafone en Ziggo kunnen ook via Priority van Vodafone en Ziggo kaarten bestellen. Door een samenwerking tussen VodafoneZiggo en Sister Act zijn er bij de start van de kaartverkoop per theater 100 kaarten met een rangupgrade beschikbaar gesteld voor klanten van Vodafone en Ziggo, om hen te verzekeren van de beste plekken. 
 
Fotografie: Annemieke van der Togt