Afgelopen zaterdag 15 augustus vond de allereerste musicalvoorstelling van de Efteling-bewoners Jokie en Jet plaats in Theater De Leest in Waalwijk. Hiermee is de tournee van ‘Jokie en Jet, reizen is een feestje’ afgetrapt. Naast dat de voorstelling volledig uitverkocht was, was dit tevens de officieuze start van het theaterseizoen voor Theater De Leest. De interactieve musical ‘Jokie en Jet, reizen is een feestje’ is de allereerste musical rondom de bekende rode neus Jokie en vriendinnetje Jet. Daarnaast is het een geheel nieuwe Efteling-productie. Tijdens de 50 minuten durende voorstelling worden families met kinderen vanaf 2 jaar meegenomen in een reis over de wereld.

Jokie uit de Efteling is jarig en krijgt een wel héél bijzonder cadeau van Jet! Ze gaan namelijk samen op wereldreis in hun luchtballon. Ze vliegen naar allerlei landen over de hele wereld, van het warme Italië tot het koude Antarctica. Jet heeft in elk land een cadeautje verstopt voor pretneus Jokie en iedereen viert feest! Maar oh jee.. Jet heeft zó veel verrassingen voor Jokie… Passen al die cadeautjes wel in de luchtballon?

Cast en creatief team

Jokie – Sven Stevens
Jet – Natascha Molly
Script en regie – Mark van Haasteren
Artdirector – Robert-Jaap Janssen
Decorontwerp – Joris van Veldhoven
Kostuumontwerp – Carla de Kroon
Lichtontwerp – Wim Dresens
Poppenmaker – Eric Slabbers
Muzikale leiding – René Merkelbach
Technische productie – Jeroen Frijters
Conceptspecialist Entertainment – Sandra in ‘t Groen
 
 
De Efteling-musical: Jokie en Jet, reizen is een feestje is tot begin mei 2021 te zien in de theaters. Meer informatie via efteling.com/jokiemusical