Na het grote succes van ‘The Sound of Music’ vorig jaar speelt het Rijswijks Jeugdtheater (RJT) dit jaar weer een musicalvoorstelling met een cast van alle leeftijden. ‘The Wizard of Oz’ zal te zien zijn in de Rijswijkse Schouwburg op 18 en 19 februari.  Voor de familiemusical The Wizard of Oz (6+) is er gezocht naar musicaltalent uit Rijswijk en omstreken van alle leeftijden. Samen spelen zij de musicalklassieker, bekend van de gelijknamige film en het nummer ‘Somewhere over the Rainbow’.

Leslie van Galen (19) zal te zien zijn als Dorothy Gale. De Vogelverschikker, de Blikken Man en de Laffe Leeuw worden gespeeld door Nicole Verkijk (23), Pieter Dolmans (17) en Guus Fako (17). Renate van Dijk (37) zal de rollen van tante Em en Glinda, de Goede Heks van het Noorden, op zich nemen en Marjolijn Venema (43) zal te zien zijn als mevrouw Evelin en de Kwade Heks van het Westen. Bas Bulder (42) speelt oom Henry, Professor Marvel en de Tovenaar van Oz. Verder is er een groot ensemble dat bestaat uit volwassenen en kinderen. De gehele cast bestaat uit bijna dertig spelers tussen de 6 en 60 jaar oud.

Over The Wizard of Oz
Dorothy woont met haar hondje Toto bij haar oom en tante op een boerderij in Kansas. Op een dag wordt de boerderij door een tornado weggeblazen en belandt Dorothy samen met Toto in het Land van Oz. Volgens Glinda kan alleen de Tovenaar van Oz haar helpen om terug naar Kansas te komen. Onderweg naar de Tovenaar komt ze de Vogelverschrikker, de Blikken Man en de Laffe Leeuw tegen. Kan de Tovenaar Dorothy weer naar huis brengen? En zullen Dorothy en haar vrienden uit handen blijven van de Kwade Heks?

The Wizard of Oz, bekend van de gelijknamige film, is een musical over vriendschap en avontuur voor groot en klein, met het bekende nummer ‘Somewhere over the Rainbow’.

De regie is in handen van Pepijn Jehee, de zang staat onder leiding van Koen Both, de choreografie is gemaakt door Roxanne Joosen en Otto Kaaij is orkestleider.
The Wizard of Oz, een musical voor groot en klein. Gespeeld door een RJT-cast van groot en klein.

18 en 19 februari in de Rijswijkse Schouwburg.  Kaarten zijn te bestellen online via www.rijswijkseschouwburg.nl of 070-3360336.