In aanloop naar de galapremière van Les Misérables in Koninklijk Theater Carré op zondag 5 maart neemt René van Kooten de hoofdrol van Jean Valjean tijdelijk over van Milan van Waardenburg, die vanwege een keelontsteking niet kan spelen. Vanaf vandaag zijn de eerste try-outs van de legendarische musical in Kunstlinie in Almere te zien. Creatief producent Hans Cornelissen: “René speelt deze rol gedurende de tournee gemiddeld een keer per week, regelmatig op zondagmiddagen. Nu Milan kampt met een onschuldige, maar wat hardnekkige keelontsteking zijn we blij dat René meteen inzetbaar is de komende voorstellingen. En op veler verzoek maken we meteen ook enkele andere speeldata van René bekend. De zondagmiddagen 4 en 11 juni in Den Haag 28 juni en 2 juli in Breda en 9 juli in Amsterdam.

Wij wensen Milan heel veel beterschap en een spoedig herstel en René en de hele cast toi toi toi bij de eerste try-out.

Het is voor René van Kooten niet de eerste keer dat hij de rol van Jean Valjean speelt. In 2008 werd hij voor zijn vertolking zelfs onderscheiden met een Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol. Dat hij door producent De Graaf en Cornelissen Entertainment opnieuw is gevraagd om in de huid van Jean Valjean te kruipen, vindt René een eer: ”Ik ben de alternate van Milan. Dat betekent dat ik, gedurende het seizoen, met enige regelmaat als Jean-Valjean te zien zal zijn. Het is natuurlijk enorm sneu voor Milan dat hij deze eerste try-outs aan zich voorbij moet laten gaan.”  

De hoofdrollen in Les Misérables zijn voor Milan van Waardenburg (Jean Valjean), René van Kooten (alternate Jean Valjean), Freek Bartels (Javert), Vajèn van Den Bosch (Eponine), Ellen Pieters (Madame Thénadier) Yannick Plugers (Monsieur Thénardier), Channah Hewitt (Fantine), Mark Roy Luykx (Enjolras), Michael Muyderman (Marius) en Sem Gerritsma (Cosette).

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.lesmiserables.nl