Op 7 juli, wereld chocolade dag, hing er een aroma van cacao en creativiteit bij het Likeminds podium in Amsterdam. Hier werd namelijk de persvoorlichting gehouden van de nieuwe productie: Charlie and the chocolate factory van Stichting Theater Alliantie.  Naast een kleine sneakpeek van de productie en het decor werd er ook bekend gemaakt wie de rol van de wereldbekende Willy Wonka mag gaan spelen.

 

Acteur Remko Vrijdag, bekend van onder andere Vliegende panters en meerdere Nederlandse televisieprogramma’s zoals; Het klokhuis, Nieuw Zeer en Welkom bij de Romeinen, krijgt de eer om de rol te spelen van de mysterieuze chocolatier, Willy Wonka. ‘Ik voel mij ongelofelijk vereerd en heb ontzettend veel zin om de rol van Willy Wonka te mogen gaan neerzetten’ vertelt Remko Vrijdag. Samen met zeventien andere castleden waaronder Julia van der Vlugt, Peter van Heeringen, Debbie Koper, Rein Hofman, Aniek Venhoeven, Eva van Gessel, Stijn Westenend, Kevin Klein, Rick Bok, Lakshmi Gajadin, Niek van der Deijl  en Anne-Marie Jung mag Remko Vrijdag het wereldberoemde verhaal van Roald Dahl gaan spelen.

Onder regie van Jasper Verheugd wordt deze zoete musical na een succes op Broadway en West End voor het eerst in Nederland gepresenteerd. Tijdens de musical zul je meegenomen worden langs de surrealistische decorstukken, ontworpen door Joris van Veldhoven, die samen onder andere de mysterieuze chocoladefabriek van Willy Wonka zullen gaan vormen.

Charlie and the chocolate factory zal op zondagmiddag 11 september 2022 in première gaan in het DeLaMar in Amsterdam. De musical is vanaf eind augustus 2022 tot en met begin maart 2023 te zien zijn in twintig grote theaters door heel Nederland.

Voor de echte zoetekauwen heeft het Nederlandse chocolademerk, Johnny Doodle, een bijzondere samenwerking met de musical. Het merk verstopt namelijk honderd gouden tickets in de chocoladerepen met de smaken: Milk Salted Peanut & Caramel en Milk Fudge & Brownie. Wanneer je in je chocoladereep een gouden ticket vindt krijg je net als Charlie de mogelijkheid om gratis een kijkje te kunnen nemen in de magische chocoladefabriek van Willy Wonka tijdens je bezoek aan de Musical. Deze speciale chocoladerepen zijn vanaf september te verkrijgen bij Jumbo, Coop en Plus.

Foto Remko Vrijdag: Margot de Heide
Verslag en groepsfoto: Sanne Bitter
Video (volgt)  Rob de Haan

Meer informatie vind je op www.charliedemusical.nl