‘Tweestrijd’ is de eindvoorstelling van de MAF jongeren die gespeeld wordt in het Factorium in Tilburg. Gedurende de lockdown hebben de jongeren niet samen kunnen repeteren. De repetities vonden plaats via Zoom en de nummers die gezongen worden in deze productie waren vooraf ingezongen in de studio. Toch werd er vandaag ook live gezongen.

 

Regisseur Geertje Hochstenbach had bedacht dat de jongeren een brief konden sturen aan de lockdown en daaruit kwamen soms heftige verhalen maar ook een positief verhaal. Omdat er afstand gehouden moest worden, werd de groep verdeeld in twee groepen waarbij een groep het verhaal vertelde van Elena en de ander van David. Op de achterwand waren mooie projecties te zien. 

De afgelopen vijf weken kon er door de jongeren weer samen gerepeteerd worden en dat was voor iedereen een verademing. Dat ze weer in het Factorium konden repeteren en iedereen weer konden zien van de groep waar ze in speelden was al een stap in de goede richting. Vandaag kon cast David de generale van cast Elena komen bekijken. Het was duidelijk een feest der herkenning. De afgelopen weken is er zeer regelmatig getest op Corona. De jongeren speelden vol energie en ondanks dat ze maar 5 weken met elkaar konden repeteren, klonk het uitstekend, werd er mooi gespeeld en zag de choreografie in de generale er al strak en raak uit. Dat belooft wat voor de première voor vanavond.

Het verhaal van Elena wordt vandaag verteld en dat van David morgen. Beide verhalen volgen een vergelijkbaar pad binnen hun middelbare school. Wij krijgen een uniek kijkje in de twijfels en afwegingen zoals deze zich afspelen in hun hoofd, De emoties raken nogal eens met elkaar in discussie terwijl om hun heen de wereld plots stil komt te staan.

De voorstelling liet zien wat een enorm talent op de MusicallFactory te zien is. Veel voormalige studenten komen we nu tegen op Fontys, Codarts of in het theater. Het kwam recht uit het hart. Dat wil je ook als je naar het theater gaat. Dát voelen.”

Cast Elena:

Kiki, Fee, Jip, Esmee, Fleur, Sarah, Julia, Sabien, Lindy, Alissa, Jade, Lucille, Aubanne, Caat, Emy, Jasmijn, Sven, Siem en Kiara

Cast David:

Anouk, Nikita, Thijmen, Eva, Femke, Lisa, Simon, Anouk, Thijmen, Lisa, Maartje, Linda, Jelle, Lucille, Britta, Daan, Merle, Hannah, Myrthe, Sofie en Yiva

Docenten

Spel/regie/script/liedteksten: Geertje Hochstenbach
Dans/choreografie/kostuums: Veronique van Iersel
Repetitor/arrangeur/muzikaal leider: Marnix Wetzer
Zang/arrangeur: Sofie Dirkx

Meer informatie vind je hier