Al meer dan 40 jaar is theater Terra een graag geziene uitvoerder van familievoorstellingen (met Morssinkhof Terra Theaterproducties als producent).
Natuurlijk is Kikker de grootste titel uit de sterrenstal maar ook de sprookjes als Peter Pan, de Kleine Zeemeermin en Aladdin worden altijd hoog gewaardeerd.
Daar komt nu een nieuwe titel bij; Rapunzel de musical ging afgelopen zondag in première in Theater de Meervaart in Amsterdam.

Het iconische poppentheater in combinatie met ‘menspersonages’ is iets dat Theater Terra tot een hoogwaardig uitvoerder maakt. Wesley de Ridder (heer en meester puppeteer) heeft de regie in handen genomen samen met regieassistent Sjors Arts. De ontwerpen zijn van Kathelijne Monnes en ook hierin is het vakmanschap overduidelijk zichtbaar.

Het is knap hoe het originele sprookje in net een uur gegoten is, er zijn keuzes gemaakt qua verhaal en toch klopt alles en worden de aanwezige 4+ kinderen meegezogen in het verhaal van een heks die een baby afpakt van haar echte moeder. De heks noemde het meisje Rapunzel en sloot haar op in een hoge toren, midden in het bos. Daar krijgt het meisje alleen bezoek van de heks, die langs haar lange vlecht naar boven kruipt. Gelukkig is daar Klepper, de ooievaar die met een prins in zijn kielzog ten strijde trekt. De prins was toch al op zoek naar een heldendaad dus dat komt mooi uit.

Vooral de prins (Keije Schepers) heeft de lachers op zijn hand en terecht. Zijn komische timing is erg grappig en innemend. De heksenlach van Kemy Hooimeijer zal nog lang nagalmen in de oren van het publiek, iconisch en nét gemeen genoeg. Haar sidekick (Keije Schepers) weet met zijn accent ook bij de papa’s en mama’s een glimlach te veroorzaken.

De liedjes zijn goed geplaatst en zorgen voor snelheid in het verhaal waardoor ook de allerkleinsten het prima vol kunnen houden. Fay de Klein is een liefelijke Rapunzel hoewel ze zeker ook (aan het einde) voor zichzelf kan opkomen.

Hét middagje uit voor de hele familie en een fantasievolle uitvoering van dit klassieke sprookje. De voorstelling gaat toeren; kijk op www.theaterterra.nl waar en wanneer ze bij jou in de buurt komen en ga genieten van een middagje humor, theatervakmanschap, en plezier!

Verslag en foto’s: Mariska Steenbergen