Gisteravond speelde Niniane Everaert nogmaals haar eindexamen ‘Gustavs gemüse kebab’. Ditmaal twee keer voor een uitverkochte zaal. Dit in tegenstelling tot haar examen Muziektheater Fontys toen er maar 5 mensen mochten komen kijken i.v.m. Corona. De zaal in de Gelderlandfabriek was ingericht als een nachtclub. Er stonden allemaal tafeltjes en stoelen (uiteraard op gepaste afstand).

We volgen in de voorstelling een actrice op weg naar haar grote droom. Ze speelt in kleine, achterafzaaltjes in de hoop ontdekt te worden. Dan ontmoet ze in een bar ‘God’. Hij belooft haar een gouden toekomst. Door middel van afwisselend muzikaal repertoire nam Niniane het publiek mee in haar wereld vol verlangens, dromen, maar ook de kinderlijke naïviteit en onzekerheid daarvan. Kun je verliefd zijn op je droom? Van oud-Duitse cabaretmuziek tot Irving Berlin en Kommil Foo: In deze muziektheatervoorstelling zat voor ieder wat wils.

Niniane studeerde 3 jaar Musicaltheater Fontys om vervolgens 3 jaar Muziektheater aan het conservatorium te studeren. Daarnaast schrijft Niniane eigen nummers en teksten. Humor met een scherp randje, taboes en het opzoeken van (theatrale) grenzen zijn veel terugkerende thema’s en dat was gisteravond ook goed te zien. Niniane liet gisteravond wederom zien dat ze barst van het talent. Zingen, acteren en dansen, het lijkt haar allemaal heel makkelijk af te gaan. Ze liet zich van haar mooie kant zien, maar durfde het ook aan om lelijk te zijn tijdens de voorstelling. Een voorstelling die boeide van begin tot het einde.

Regisseur: Alexandra van Marken

er zijn geen afbeeldingen gevonden