Gisteravond studeerden Rick Zwart en Michelle Nijenhuis af als Master of Music aan Fontys.  Als je een hbo-opleiding met succes hebt afgerond, kun je je carrière een extra impuls geven door een masteropleiding te volgen. Een masteropleiding geeft verdieping en bied je de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen of te specialiseren. Binnen de Master of Music ontwikkel je je verder tot topmusicus, maar je leert je ook zelfstandig te vestigen in de professionele muziekwereld en maakt keuzes in je artistieke groei.

Rick Zwart, ‘Wedden om een snicker’

Rick Zwart beet de spits af met zijn Masterexamen muziektheater ‘Wedden om een snicker?’

De Brits-Nederlandse bariton Rick Zwart startte zijn zangstudie aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier ontwikkelde hij zichzelf als klassiek musicus en was hij, tijdens de bacheloropleiding, meerdere malen te gast in producties van de ‘Dutch National Opera Academy’, evenals voormalig ‘Opera Studio Nederland’. Na het behalen van zijn bachelorsdiploma kon Rick de lokroep van zijn moederland niet weerstaan. Hij vertrok naar Londen om zijn vocale studie voort te zetten aan de Guildhall School of Music & Drama.

Na vier jaren in ‘The Big Smoke’ en als verse Master of Music en Master of Performance(met onderscheiding) keerde Rick terug naar het vaderland en vestigde zich weer in Amsterdam. Naast zijn werkzaamheden als klassiek musicus, ontwikkelt hij zich tegenwoordig ook in de lichtere zang- en muziektheatertechnieken. Dit doet hij onder begeleiding van Edward Hoepelman en Ivar Constenoble aan het Fontys Conservatorium Tilburg.

Rick begon zijn solo op de racefiets. Een van de grote liefdes van hem. Hij vertelde dat hij in de eerste klas van de middelbare school een weddenschap had om een Snicker wie er in de schoolmusical een rol zou krijgen. Dit was zijn eerste kennismaking met musical en de liefde was geboren. Maar ook sporten is een grote liefde van Rick en regelmatig moest hij keuzes maken. Wat volgde was een boeiende afstudeervoorstelling waarbij de prachtige stem van Rick uitstekend tot zijn recht kwam. Er was een mooi duet met Carlos de Vries en samen met Nandi van Buerden en Marcel van Dieren werden een paar scenes uit Sweeney Todd gespeeld. De stemmen kleurden prachtig samen en zorgden regelmatig voor kippenvel. Hij werd begeleid door Michiel Ballhaus. Het kan niet anders dat Rick met mooie cijfers is afgestudeerd.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Michelle Nijenhuis

Anderhalf uur later was het de beurt aan Michelle Nijenhuis. De jeugd van Michelle stond helemaal in het teken van zingen, dansen en theater spelen. Tijdens de middelbare school sloot ze zich aan bij popbandjes en zong verschillende musicalsolo’s tijdens de podiumavonden. Vanuit Hoofddorp volgde Michelle de vooropleiding in Tilburg en begon daarna aan het Conservatorium de studie lichte muziek zang. Na een jaar van jazzmuziek miste ze het theater en de musical enorm en werd ze aangenomen op de opleiding Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. De theaterwereld is absoluut haar grote passie.

Michelle begon haar solo in het academie-theater met een aantal musicalnummers en scenes. Ze werd daarbij begeleid door Steven van Gool. Michelle haar stem lijkt alle noten met gemak aan te kunnen en ze weet ook echt een verhaal te vertellen. Ze speelde en zong samen met Melle Kunst en Martijn Noort.  Er was onderling een heerlijke chemie. Omdat Michelle naast haar liefde voor musical ook een liefde voor popmuziek heeft, bestond haar tweede deel van het afstuderen uit een optreden met een band o.l.v. Stef de Hond met Huub van Loon en Emiel Scholsberg. Haar backing vocals waren Meren Verhaegh en Neil Foreman. Michelle liet horen dat ook dit muziekgenre haar prima afgaat en ze knalde werkelijk van het podium af. De solo van Michelle was heel veelzijdig en ook zij moet met prachtige cijfers haar diploma hebben behaald.

er zijn geen afbeeldingen gevonden