Elk jaar organiseren de vierdejaars Muziektheater Fontys een benefietconcert. Dit keer is dat voor Connect By Music. Normaal gesproken is de zaal dan tot de nok gevuld en kan je in de pauze allerlei zelfgemaakte lekkernijen kopen voor het goede doel. Dit jaar was dat helaas anders. Vanwege Corona mochten alleen wij aanwezig zijn bij dit concert en zullen de studenten het concert online streamen en wel van 1 tot en met 4 april.

Deze groep studenten heeft, samen met muzikaal begeleider Koos van den Brekel, een mooie gevarieerde avond gemaakt.  De stemmen kleurden prachtig bij elkaar en het was jammer dat ze niet voor een uitverkochte zaal mochten spelen. Het enthousiasme was er echter niet minder door. De studenten zetten voor dit goede doel hun beste beentje voor, door schitterend en zeer goed verzorgd de nummers te brengen en natuurlijk  gebeurde dit geheel Coronaproof.

Connect By Music

Connect by Music brengt muziek op plaatsen waar alle hoop lijkt te zijn verdwenen. De instroom van mensen uit crisisgebieden van de afgelopen jaren vormde de directe aanleiding voor CBM om in 2016 muziekschooltjes te starten in diverse opvanglocaties voor vluchtelingen in Griekenland op het eiland Lesbos, en sinds begin 2019 ook op het vasteland.

CBM verleent psychosociale support door middel van een door muziektherapeuten ondersteund programma. Het centrale doel van de muziekeducatie is het verminderen van angst en stress en het verbeteren van welzijn en verdere ontwikkeling. Uiteindelijk beoogt het programma harmonie en verbondenheid van de deelnemers met zichzelf en met de samenleving te creëren.

CBM zet zich in om de mentale gezondheid van vluchtelingen te verbeteren. Door op opvanglocaties muziekonderwijs aan te bieden helpt CBM vluchtelingen hun leven te verlichten. Onze droom is dat onze aanpak onderdeel wordt van een breed aanbod van psychosociale zorg voor vluchtelingen en daarmee een blijvende bijdrage vormt voor het welzijn van allen die zich genoodzaakt zijn hun thuisland te verlaten.

 

Meer informatie vind je op:
 
Zangeressen en zangers:
Magtel de Laat, Soraya Gerrits, Martijn Smids, Bas van Rijswijk, Shay Lachman, Lisa van der Ven, Sem van der Hijden, Emilio Moreno Arias, Leonie Kappmeyer, Kristine Emde, Isaura Kuyt en Sem Gerritsma
 
Doneren wordt zeer op prijs gesteld en dat kan via de onderstaande link:

er zijn geen afbeeldingen gevonden