Op de eerste dag van de lente brengt de 25 jarige singer/songwriter Nienke Latten haar tweede single uit. Het nummer “Winter Is Over” gaat over nieuwe tijden die aanbreken, zowel letterlijk als figuurlijk. Als de zon onder gaat betekent dat niet dat al het goeds uit de wereld verdwenen is. Het geeft de ruimte aan de maan en sterren om hun licht te laten schijnen. Dit is een van de onderwerpen waar Nienke over schrijft in het nummer. “I have earned my place and I won’t follow the path they laid out, I will find another way instead”. 

Nienke speelde de rol van Jasmin in Disney’s Aladdin in Duitsland, voordat ze noodgedwongen moest stoppen met werken door de sluiting van de theaters. Maar Nienke heeft niet stil gezeten. Vorige maand bracht ze haar eerste single uit: “From a Distance”. Het zijn twee totaal verschillende nummers. “Winter is Over” valt onder de genre’s folk, akoestische singer/songwriter muziek. In de komende songs zullen jullie nog veel meer verschillende muzikale kanten van Nienke ontdekken. Ze schrijft wat ze voelt en laat zich niet begrenzen binnen één genre.

 

Ondertussen kun je kennis maken met het team van Nienke. Op haar YouTube kanaal deelt ze regelmatig backstage video’s. Hoe produceer je muziek? Er staat een interview met de jonge producer Sebastian Neugebauer online. Hierin vertellen Nienke en Sebastian hoe ze elkaar hebben ontmoet en wat de rol is van Sebastian als producer bij “From a Distance”, “Winter is over” en komende songs. “Making off” videos kun je ook op haar YouTube kanaal vinden. Hierin is goed te zien dat het bedrijf “Studio Zoet & Zuur” (Elindo Avastia & Diego Gonzalez-Clark) een grote rol hebben gespeeld bij de opnames van de video clips.