Laura de Boer is al 27 jaar kleedster in het Circustheater en heeft al aan veel producties mee gewerkt. Dit is haar verhaal over Phantom of the Opera.

Ik begon als kleedster bij ‘The Phantom Of The Opera’, nu al weer 27 jaar geleden. Hoewel ik altijd dol was op theater had ik aanvankelijk nog niet echt een idee wat het vak zou inhouden, maar ik vond het erg spannend! Het team van kleedsters/kleders was best groot en door die passie voor theater, in combinatie met wat inzicht begreep ik gelukkig snel wat me te doen stond, en ook dat het hard werken was.

Ik begon te kleden bij het heren-ensemble en ben daarna overgestapt naar het dames-ensemble. De show was een enorm succes en in 3 jaar speelden we met gemak meer dan 1000 shows. Het is volgens mij geen geheim als ik vertel dat tijdens het nummer ‘Het Spookt Hier In De Opera’ er 3 ‘setjes’ op waren als Christine en Spook. Stel 1 liep boven op de brug, Stel 2 liep beneden om weer in een gat in de grond te verdwijnen. En tenslotte natuurlijk onze echte Christine (Joke) en Spook (Henk) in een bootje.. Omdat er wel eens zieken waren vielen er ‘gaten’ in het ensemble en zo waren er ook wel eens meiden tekort voor de rol van dubbel Christine.

Zo iemand die daarvoor werd gevraagd was Jacqueline,zij was eigenlijk chauffeur van onze Henk,en wij noemden haar dus ook ‘spookrijdster’. Jacqueline vond het eigenlijk niet zo heel leuk om stand-in te zijn en zodoende vroegen ze mij om in noodgevallen ‘over te lopen'(overigens met de rug naar het publiek) Ik kreeg een repetitie en een kostuumfitting en ’s avonds mocht ik al voor het eerst ‘op’. Mijn hart bonkte in mijn keel maar ik vond het geweldig.

Het meiden ensemble kleedde mij dan even op het moment suprême. Maar gelukkig was het vaker andersom. Uiteindelijk ben ik zo’n’ 25 x stand in geweest, met heel veel plezier. Het was mijn eerste productie (en 1 van de mooiste) maar gelukkig nog niet mijn laatste! Het feit dat ik nu 27 jaar in het Circustheater werk zegt denk ik al genoeg!

Lees ook:
Musicalsites praat met: Laura de Boer, kleedster in het Circustheater
Musicals in Corona tijd, hoe was dat voor mensen die werken in het theater?