Dat het momenteel voor de cultuursector een zeer zware tijd is kan niet vaak genoeg benadrukt worden. Geen grote producties, uitgestelde premières. Maar we zien ook al vele voorbeelden van hoe de sector zich tracht staande te houden, met aangepaste (vaak in concertvorm gebrachte) voorstellingen en unieke samenwerkingsverbanden.

Een verrassende nieuwe vorm is ‘De Grote Familieshow’, een interactieve theatershow voor de hele familie (kinderen in de leeftijd van groep 3 tot 6 en hun groot-/ouders). Een soort dinnershow maar dan voor een geheel nieuwe doelgroep en overdag. Tijdens de show kunnen mensen genieten van hapjes en drankjes, bereid door een heuse patissier (Sanne Traa) van een tweesterrenrestaurant. Bedacht tijdens de lockdowntijd door o.a. Erwin van der Wouw, die tevens de choreografie onder zijn hoede nam en Marleen van der Loo (Evita, Mamma Mia!, Footloose) die ook de regie op haar naam zet.

Jacqueline Aronson

De hoofdrol wordt vertolkt door Jacqueline Aronson (Chicago, A Chorus Line, Fame). Zij speelt de minister, of zoals zij het zelf liever zegt, de mini- ster van Fantastische Zaken en roept het publiek op vooral lekker te slurpen, te boeren en met je handen te eten. Zij is zeer onder de indruk van de Knappe Professor (Thijs Roseboom) maar wellicht komt dat omdat ze van het liefdeselixer heeft gesnoept. Dat elixer had diezelfde professor nu net nodig.
Hij moet, met behulp van Kokkie (Pierre Thissen) en Annelies van de Afwas (Sterre Schimmel), alle ingrediënten voor één van zijn nieuwste wonderdrankjes vinden: een liefdeselixer, coole dansmoves en groenten en fruit. De coole dansmoves komen uit het publiek. Kinderen worden naar voren gehaald om hun coolste dansmoves te tonen. Maar daarna is er toch echt een probleem want al het groente en fruit is gestolen en waarschijnlijk heeft de Etiquette Heks (Ilse Bakker) dit op haar geweten. Of dat goed komt… (we zullen niet alles verklappen).

Studio 26 maakt al jaren dinnershows i.s.m. studenten van dans- en musicalopleiding van Rijn IJssel. Echter nog nooit eerder voor deze doelgroep en Jacqueline (zelf docente aan de NMA) vertelt dat toen dit idee ontstond men direct enthousiast was. De mix van het verhaal, de muziek, de setting in de zaal werkt gewoon heel goed, merken we zelf ook. Er zijn drie blokken die elk toewerken naar een spetterende cliffhanger waarna steeds 10 minuten ‘pauze’ is waar een hapje wordt geserveerd en men vrij rond kan lopen.

De cast wordt aangevuld door het dansensemble van studenten en er is veel interactie met de kinderen uit het publiek.
De serveersters tijdens onze voorstelling zijn tevens dansers uit een tweede cast, die op andere dagen mogen spelen.
De gehele groep bestaat uit; Romène, Tess, Janne, Marilyn, Lucia, Patricia, Stefanja, Nino, Lily, Denzel, Hamiro, Roos, Anouk, Audrey, Noa, Dilara en Quinty.
Prachtig is ook het verwerken van een luchtacrobate (Minke Ruel) waar iedereen met open mond van verwondering naar kijkt.

De muziek zijn bekende en onbekende nummers maar allemaal voorzien van nieuwe liedteksten. We horen nummers van Doe Maar, Queen en het ‘Had ik maar iemand om mee te kauwen’ herkende iedereen ook als die ene andere klassieker… In de voorstelling zit humor, spanning en vooral veel plezier en dat zie je aan de gezichten af als de voorstelling voorbij is. Dat de kinderen dan ook nog op de foto mogen met de castleden vinden ze natuurlijk helemaal geweldig en ook daar wordt alle tijd voor genomen, ondanks dat de volgende voorstelling alweer nadert. De derde en laatste van vandaag.

Voor deze run is er volgende week nog een voorlopig laatste kans om met de hele familie te komen genieten van de Grote Familieshow in het Studio26 Theater in Velp. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar door de geldende regels van het RIVM, en daarom is de voorstelling drie keer per dag te zien. Er wordt ons echter ingefluisterd dat in oktober er nog weer nieuwe voorstellingen komen dus kijk voor alle actuele informatie op: www.studio26.nl

Lees ook:
Soy Kroon, Britt Scholte en Fenna Ramos toegevoegd aan cast K3 Dans van de Farao

Verslag  en foto’s: Mariska Steenbergen