Pepijn van den Berg speelde donderdag zijn Theatraal Concert (afstudeersolo)  in Theater ’t Kapelletje in Rotterdam met de titel ‘Terug bij af’. Pepijn is vierdejaars student Muziektheater Codarts en liep zijn stage bij Snowponnies. Pepijn werd bijgestaan door Quinten de Smedt en Myrthe van der Vuurst de Vries die de dag daarvoor haar voorstelling had gespeeld. De band bestond uit Marco Hoving, Kevin Clerence en Juho Lindgren. Pepijn werd gecoacht door Fabian Jansen.

Bij binnenkomst kwam de walm van het eten dat op de grond lag je al tegemoet. De waarschuwing van de cast “weet je zeker dat je nu al naar binnen wilt” hadden we letterlijk in de wind geslagen. Dat zal ook het publiek hebben gedacht bij binnenkomst. De drie castleden lagen op de grond en het leek alsof ze zwaar onder invloed lagen te herstellen van een ruig feest.

Op de vraag van Pepijn wie die troep heeft gemaakt, citeert Quiten een bekende uitspraak ‘daar heb ik geen actieve herinnering aan’. Kortom ze gaan gezamenlijk aan de slag om de troep op te ruimen. De wereld draait, graait gruist, beweegt, ze hoort, ze steekt en draait en we draaien allemaal mee. Wie niet dansen kan, moet hopen. We gaan allemaal mee in het tempo van de wereld en alles lijkt zich te herhalen. We proberen te ontsnappen aan de realiteit die ons toch weer inhaalt. Pepijn speelde zijn voorstelling bevlogen en met de nodige komische toespelingen die een kern van waarheid bevatten.  

Pepijn zingt sterk en bevlogen waarbij hij zijn teksten eruit knalt met volle overtuiging. Zo sterk dat hij zijn microfoon per ongeluk lostrekt maar bevlogen verder gaat en zich niet laat stoppen door dit ongemak en zich volledig gooit in het laatste nummer. Pepijn eindigt met ‘Wil je voorzichtig zijn’ dat hij mooi en breekbaar zong en waarmee hij zijn voorstelling mooi afsloot.