De laatste afstudeervoorstelling Muziektheater Codarts in ’t Kapelletje was de voorstelling van Sophie Janssens. Sophie had ervoor gekozen om haar voorstelling a capella te spelen en door middel van improvisatie haar voorstelling en verhaal gestalte te geven. De tribune van de theaterzaal was naar voren geschoven waardoor er een klein intiem toneel ontstond. Met slechts een bank slaagde Sophie erin een mooie intieme voorstelling te maken waar je als publiek werd ingetrokken.

Een vrouw, gespeeld door Sophie, zit vast in een isoleercel en werd ondervraagd door een man gespeeld door Adrian Ammerlaan die niet zichtbaar is op het toneel maar die je wel hoort. Hij stelt vragen waardoor het verhaal van Sophie steeds duidelijker begint te worden. Langzaam werkt Sophie naar het einde toe en de suspense neemt toe. Als blijkt dat Sophie een relatie had maar deze vrouw onbereikbaar blijkt en zij een fatale beslissing neemt. Sophie speelt als het ware met het verhaal en weet haar publiek te boeien en langzaam komt de waarheid boven en wordt het verhaal duidelijk en was het echt vijf voor twaalf. 

Sophie heeft met haar voorstelling een zeer terechte 8,5 behaalt en kan op een mooie dag terugkijken waarbij ze haar publiek een mooie uitgebalanceerde voorstelling heeft voorgeschoteld.

Wanneer het houden van ontbreekt
Maar de liefde smeekt
Wanneer het loslaten bonkt
Maar het vasthouden lonkt

Sophie Janssens speelde de afgelopen maanden in Raptorville in Vlaanderen. 

Medespelers: Amelie Ackx, Adrian Ammerlaan
Coaches Carola Arons, Mony Wouters