Voor muziekliefhebbers is het geen Pasen zonder de Mattheus-Passion óf Jesus Christ Superstar. Na zes succesvolle theater edities en een prachtige online editie staat ‘De Passie’ weer op de planken Theater Orpheus in Apeldoorn en in De Flint in Amersfoort. De combinatie rock en klassiek lijkt het totaal tegenovergestelde van elkaar maar niets is minder waar tijdens dit concert. Klassiek en rock smelten samen in dit concert over het paasverhaal begeleidt door een groot orkest, koor en een band die allen op het toneel staan. Muziek is tijdloos en dat blijkt uit deze combinatie van Bach en Andrew Lloyd Webber.

 

De voorstelling vertelt het verhaal over de laatste dagen van Jezus van Nazareth. Deze keer neemt de Vlaamse Ruben van Keer de rol van Jezus op zich. De verteller neemt u mee langs het paleis van Pilatus, de tuin van Getsemane en uiteindelijk naar de heuvel waar Jezus is gekruisigd. De solisten hebben allemaal al veel ervaring in musicals en Jesus Christ Superstar maar ook de Passion staan hoog op hun bucketlist of hebben al eerder gezongen in een van deze muziekstukken. Doordat beide muziekstukken door elkaar lopen, maar het verhaal centraal staat, wordt alles gevormd tot een mooi geheel om van te genieten.

Muziek centraal

De Matthäus-Passion en Jesus Christ Superstar staan centraal in dit concert maar het zou te lang duren om alle nummers te brengen. Het paasverhaal wordt met een minimum aan decor door verteller Bram de Win vertelt. Ruben van Keer speelt gedreven en zingt krachtig de rol van Jesus en met naast hem Anna Langer die haar rol van Maria Magdalena liefdevol en breekbaar speelt en zingt. De rol van Judas wordt gespeeld door Jeroen C. Molenaar die de rol met een heerlijk rauw randje zingt en speelt. Jeroen Phaff zet de rol van Pilatus die wanhopig Jesus wil vrijpleiten neer met zijn geweldige donkere stem. Twee verschillende zangstemmen smelten samen in de rollen van Annas en Kajafas gezongen door Ivar Costenoble en Maarten Redeker waarbij de laatstgenoemde ook de rol van de extravagante Herodes neerzet en een stukje publieksparticipatie niet schuwt.

De Matthäus-Passion wordt vertolkt met behulp van het geweldige grote orkest door Aïsha Tümmler (Sopraan), Marianne Selleger (Alt) en Stella Brüggen waarbij ze ook worden begeleid door een groot koor dat ook enkele nummer voor de rekening nam.

 

Diverse stijlen in een concert

Herkenbare emoties als jaloezie, angst en hoop worden blootgelegd en grijpbaar gemaakt voor iedereen; jong, oud, gelovig of atheïst. Teun van Essen (dirigent), Carel den Hertog (dirigent/violist), Isaäk Hofland (regisseur) en de Flint hebben hun enthousiasme gebundeld met deze Amersfoortse productie!

Volledige cast: Bram de Win (Verteller), Ruben van Keer (Jesus), Anna Langner (Maria Magdalena), Jeroen C. Molenaar (Judas), Jeroen Phaff (Pilatus), Ruud van Overdijk (Pilatus), Ivar Costenoble (Kajafas), Maarten Redeker (Annas & King Herod), Aïsha Tümmler (Sopraan), Marianne Selleger (Alt) en Stella Brüggen (Mezzo Sopraan)

De Passie is een geweldige manier om beide stukken te ervaren die samengevat zijn in een geweldig concert waarbij de partijen  worden gezongen door solisten die hun sporen ruim verdient hebben en waarbij u kunt gaan genieten van een prachtig concert. De mix van diverse stijlen zorgen voor een aangename kennismaking voor liefhebbers van klassiek en/of rock. De Passie is nog te zien in Theater De Flint in Amersfoort op 6 en 7 april.  

Meer info: https://flint.nl/programma/seizoen-22-23/de-passie/ 

Kaarten vanaf Euro 27,50 – Euro 40,00 dus voor de prijs hoef je het niet te laten en er zijn nog kaarten.

Foto’s: Peggy de Haan