Vandaag speelde Paddy Schleidt haar Vocal Performer Concert in het vierde jaar Codarts in Rotterdam in de richting muziektheater. Toen wij binnenkwamen, was Paddy rustig in gesprek met de overige castleden maar toen haar VPC begon, onderging ze een ware metamorfose.

Paddy heeft ontzettend veel power die ze perfect wist te doseren. Ze trapte af met een komische monoloog waarbij ze speelde met het woord tijd gebaseerd op de relativiteitstheorie van Albert Einstein. Saai? In tegendeel. Paddy pakte het initiatief om dat niet meer los te laten tijdens haar VPC. Paddy gaf gas waarbij o.a. Sefardische muziek, het nummer Candy Store, een ordinaire vechtpartij en een komische scène in een trein elkaar in een rap maar goede getimed tempo afwisselden.

Paddy haar stem is zuiver en krachtig en ze wist elke stijl als het ware zich eigen te maken. Zang, spel en dans waren allemaal tot in de puntjes verzorgt waaraan ook de vechtscène makkelijk toegevoegd kan worden. De energie van Paddy werkte uitermate aanstekelijk zodat haar publiek met een glimlach ietwat swingend de zaal na afloop weer verliet. Deze voorstelling zou je zomaar tegen kunnen komen op De Parade of in het Tapastheater in Amsterdam waar het absoluut perfect in zou passen.

Codarts Muziektheater

Bij de bachelor Muziektheater van Codarts staat de ontmoeting tussen theater, dans en muziek centraal. Codarts leidt autonome vocal performers op: uitvoerende en co creërende professionals, die muziek, zang, spel en beweging samen weten te brengen.

Vanuit de ambachtelijk muzikale en spelmatige liedinterpretatie in het 1e jaar gaat de student naar een passende theatrale integratie in het 4e jaar. Daarnaast worden er vakken als spraak, tekstanalyse, ensemble, kunst in context en muziek-, musical en theatergeschiedenis gegeven.

In veel vakken staat stijlenonderzoek centraal. Ook vakken op het gebied van gezondheid, educatie en ondernemen hebben een plaats in het curriculum. Het onderwijs richt zich met een brutale nieuwsgierigheid op het nationale en internationale werkveld: van muziektheater, jeugdmuziektheater, hedendaagse opera, kleinkunst en popperformances tot kleine en grote musicals.

Codarts Muziektheater beschikt over een groot netwerk in dit werkveld. Codarts leidt vocal performers op die een verhaal kunnen vertellen passend bij het eigen talent, maar zich tegelijk bewust zijn van de maatschappij waar ze deel van uitmaken. Bijgestaan door dew docenten, gaan de studenten op onderzoek uit om zich volledig te bekwamen in spel, zang, beweging, muziek en theater.

Uiteindelijk zal de student aan het einde van de opleiding in staat zijn om al deze disciplines te integreren en toe te passen binnen diverse stijlen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden