100 jaar geleden werd de immens populaire zanger Johnny Jordaan geboren. Dat gaan we vieren met een fantastische voorstelling! Want nog steeds klinken de liedjes van onze Amsterdamse legende in de cafés en op feestjes. We brengen een ode in de vorm van een speciaal theatraal levenslied over het leven van Johnny Jordaan, met een terugblik uit de hemel op zijn aardse bestaan.

In ‘Oh Johnny in Droomland’ treffen we Tante Leen, Johnny Jordaan en Willy Alberti aan in de hemel. En geloof het of niet, er bestaat daar een afdeling Jordaan! Hun beschermengel probeert op dat moment alles in goede banen te leiden. Maar wie rammelt daar aan de poorten van het Paradijs en is deze persoon wel welkom? En kan met de komst van die vreemde gast de lieve vrede worden bewaard? Gelukkig treffen de drie ook vele lieve overleden vrienden en familieleden aan in dit Droomland.

Een feest der herkenning, omlijst met prachtige liedjes, zoals: ‘Zal er ooit een Jordaan in de hemel bestaan’, ‘De afgekeurde woning’, ‘Droomland’, ‘De zon schijnt voor iedereen’ en ‘Mijn ouwe Amstelstad’.

Na de successen met de Kerstshows rond de grote drie uit de Jordaan, brengt Nederlied dit nieuwe theatrale eerbetoon aan een van Mokums grootste zangers: Johnny Jordaan. Een feestelijk verhaal, vol met muziek, verdriet, humor en bijzondere hemelgasten.

Met

Rob van de Meeberg – Johnny Jordaan
Marjolijn Touw – Tante Leen & Moessie (moeder)
Frans Mulder – Willy Alberti & Wim Sonneveld
Rosa Mee – beschermengel & Tottie (vrouw)
Evert de Vries – Ton Slierendrecht (partner) & geheime gast
Bert Stoots – piano
René Trok – accordeon
Regie – Johan Verheij

Data
15 t/m 17 december in Theater De Kwaker, Westzaan (try-outs)
21 t/m 26 december in Theater Het Zonnehuis, Amsterdam
14 januari in Theater De La Mar, Amsterdam
3 februari in het Zaantheater, Zaandam
4 februari in Theater Kunstlinie, Almere

Productie Stichting Nederlied | www.nederlied.nl