Vandaag was in de Vondelkerk de perspresentatie van de nieuwe versie van de musical Jesus Christ Superstar die door Ivo van Hove geregisseerd zal gaan worden. Deze musical zal op 21 januari in première gaan in het DeLaMar theater in Amsterdam. De musical is al meerdere keren in Nederland te zien geweest. Nu is het de beurt aan deze cast met onder andere Jeangu Macrooy, Freek Bartels, Magtel de Laat, Alex Klaasen, Edwin Jonker, Richard Spijkers, Jules Avery, Stijn Proesmans en Gino Korsèl.

Jesus Christ Superstar

Jesus Christ Superstar is een wereldberoemde rockopera die is geschreven door Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. De musical vertelt het verhaal van de laatste dagen van Jezus Christus, gezien vanuit het perspectief van Judas. Het stuk combineert rockmuziek met een eigentijdse interpretatie van het bekende Bijbelse verhaal. Jesus Christ Superstar werd voor het eerst opgevoerd in 1970 en groeide al snel uit tot een groot succes. Het bevat bekende nummers zoals “I Don’t Know How to Love Him”, “Superstar” en “Heaven on Their Minds”. De musical heeft veel verschillende producties over de hele wereld gehad en heeft vele prijzen gewonnen, waaronder een Tony Award. Jesus Christ Superstar heeft een unieke en krachtige manier om het verhaal van Jezus Christus te vertellen, met een eigentijdse twist. Het heeft generaties lang mensen geïnspireerd en blijft nog steeds een geliefde productie in de musicalwereld.

Ivo van Hove

Ivo van Hove heeft al eerder een iconische en baanbrekende versie van Jesus Christ Superstar geregisseerd. Zijn productie van de musical werd voor het eerst opgevoerd in 2016 en was te zien in het Open Air Theatre in Londen. Deze versie van Jesus Christ Superstar werd alom geprezen om zijn innovatieve en eigentijdse aanpak. Van Hove’s interpretatie van Jesus Christ Superstar plaatste het verhaal in een hedendaagse setting en gebruikte modern theater en technologie om het publiek een nieuwe kijk op het bekende verhaal te geven. De voorstelling maakte gebruik van videoprojecties, live camera’s en een minimalistisch decor om de emotionele intensiteit van het verhaal te onderstrepen. De regie van Ivo van Hove bracht een frisse en indrukwekkende benadering van de klassieke rockopera, met aandacht voor de menselijke emoties en de complexiteit van de personages.

 

Ivo van Hove wil het publiek iets laten zien wat ze nog nooit eerder hebben gezien. En dat we iets anders met deze Jesus Christ Superstar doen.” “Het podium is een snelkookpan, klaar om te exploderen. Ik wil dat het publiek zich daar deel van voelt, om hun rol te spelen.” “Dit verhaal gaat over menselijkheid, vriendschap en de twijfel die we allemaal hebben. Een Jesus Christ Superstar voor de 21e eeuw, met de thema’s van vandaag, voor de mensen van vandaag.”

Kijk voor meer informatie op https://www.jesuschristsuperstar.nl

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]