Eerder werd al bekend gemaakt dat Terence van der Loo en   van den Bosch de hoofdrollen zullen spelen in Tarzan. Disney musical Tarzan zal vanaf november 2023 in Stuttgart te zien zijn. Het is vrij bijzonder dat twee Nederlandse musicalsterren samen de hoofdrol grijpen in een buitenlandse productie. Inmiddels is bekend gemaakt dat er nog meer Nederlanders in Stuttgart te zien zullen zijn.  

Robin Reitsma wordt   Tarzan. Elindo Avastia zal de rol van Tark gaan spelen en Ludo van der Winkel neemt de rol van Clayton voor zijn rekening.

Robin Reitsma

Robin Reitsma werd geboren in Den Haag en maakte als tiener deel uit van verschillende muziek- en theatergroepen in Nederland, waar hij een intensieve musicalopleiding kreeg. In 2016 ontving hij de Pia Douwes Special Talent Award voor de rol van Melchior Gabor in Spring Awakening. Daarnaast volgde hij zanglessen bij Edward Hoepelman en Noelle Turner en volgde masterclasses bij Pia Douwes en Celinde Schoenmaker. Hij begon zijn professionele podiumcarrière als musicalacteur in 2016 in de succesvolle musical Soldaat Van Oranje als covers voor Erik Hazelhoff en Anton Rover. In 2018 verliet hij Nederland voor zijn eerste optreden in Duitstalige landen: in de Oberhausen-productie van Bat Out Of Hell speelde hij de hoofdrol Strat, gevolgd door optredens als Drew Boley in Rock Of Ages. Hij speelde de rol van Arthur Holmwood in de heropleving van Dracula, geregisseerd door Alex Balga. Begin 2023 nam Robin Reitsma de rol van Sky op zich in de musicalhit Mamma Mia! in het Toneeltheater Neue Flora in Hamburg.

Elindo Avastia

Elindo Avastia studeerde muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, Nederland. In 2018 begon hij zijn muzikale carrière in Nederland als Adam in The Color Purple, daarna verscheen hij als cover van Sky in Mamma Mia en als Lola in Kinky Boots. In 2021 volgde zijn debuut in Duitsland: Twee jaar lang speelde hij Olaf in Disney’s Frozen in het Stage Theater an der Elbe in Hamburg. Naast zijn werk als musicalacteur was Elindo Avastia betrokken bij vele andere projecten: in 2013 was hij te zien in de Z@pp-serie Vrijland, en vanaf 2014 speelde hij Jimmy O’Hara in de succesvolle Studio 100 televisieserie Ghost Rockers. 

Ludo van der Winkel

Ludo van der Winkel werd in Eindhoven geboren als jongste kind uit een muzikaal gezin. Hij leerde viool en contrabas spelen en was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in jazz. Zijn liefde voor muziektheater ontdekte hij met zijn eerste rol in de musical Oliver Twist. Hij behaalde zijn bachelor- en masterdiploma muziek aan het Conservatorium van Tilburg en studeerde daarna aan de toneelschool in Amsterdam. Als bassist in diverse jazzensembles en met diverse cabaretprogramma’s toerde hij door Nederland en stond hij op het podium in toneelstukken en musicals, onder meer als Chris de Vries in Soldaat Van Oranje, als Lord Mountbatten in Diana & Zonen en als Man in Salaam Jeruzalem. Hij ging op tournee met Mylou Frencken en haar programma Life In A Song, presenteerde een aantal jaren zijn eigen cabaretprogramma en werkte samen met veel verschillende artiesten uit de muziek en theater.

De musical Tarzan is gebaseerd op de animatiefilm van Disney uit 1999, die zich baseerde op het wereldberoemde boek van Edgar Rice Burroughs uit 1912. De muziek en liedteksten zijn gecomponeerd door Phil Collins. De wereldpremière van de show over een jongen die in het oerwoud wordt opgevoed door apen was in 2006 op Broadway. In Nederland was Tarzan in 2007 te zien in het Circustheater, met Ron Link en Chantal Janzen in de hoofdrollen.

Kijk voor meer informatie op https://www.stage-entertainment.de/musicals-shows/disneys-tarzan-stuttgart