Afgelopen week was Marla Schaffel, onder andere bekend van haar hoofdrol in de musical Jane Eyre, in Nederland om workshops te geven aan mensen uit het musicalvak. De workshops waren opgezet samen met Michelle van de Ven, die ook bezig is om de geweldige musical ‘Little Women’ te produceren in DeLaMar West in Amsterdam.

Marla Scheffel

Wij spraken na een workshop met Marla en Michelle en vroegen hoe een workshop door diverse studenten gedaan werd. Ik mocht twee workshops meemaken en het was geweldig om te zien hoe goed de studenten al waren. Hoe ze samen met Marla het nummer nog beter interpreteerden en als het ware beleefde.

De bevlogenheid van zowel Marla als de studenten en de begeleiding op de piano door Esra van Nassauw maakte het voor mij mooi om te ervaren hoe dit in zijn werk gaat. Wat het doet met de deelnemers aan de workshop. Op dat moment ben je heel kwetsbaar, maar de moed die de deelnemers toonden om in het diepe te gaan verdient diep respect.

Na het gesprek over de workshops kwam het op de musical ‘Little Women’ waar reeds twee concertantes zijn gespeeld in Rijswijk en Amsterdam,  nu in zijn geheel wordt gespeeld in theater DeLaMar West in december.

 

Little Women

Op Broadway was Little Women al een groot succes, en nu is deze populaire voorstelling in DeLaMar West te zien! Little Women vertelt het verhaal van de vier zusjes March. De romantische Meg, de zachtaardige Beth, de verwende en temperamentvolle Amy en de stoere, ambitieuze Jo.

De vier zussen dromen, spelen, ruziën en ontdekken wie ze zijn en wat ze willen. Zo hoopt Jo een bekende schrijfster te worden, in een tijd waar kansen voor jonge vrouwen beperkt zijn.

Het wereldberoemde verhaal van Louisa May Alcott, over jonge vrouwen en hun strijd tegen een bekrompen wereld, komt op prachtige wijze tot leven in deze sfeervolle musical. Vertolkt door een cast met zowel gevestigde acteurs als veelbelovende jonge talenten.

Het verhaal is intrigerend en de muziek is geweldig waarbij deze cast, een mix van ervaring en aanstromend talent, perfect gecast is en past in de rollen die ze spelen.

Cast Little Women

De cast die voorlopig bekend is gemaakt bestaat o.a. uit Michelle van de Ven (Jo), Lisanne Veeneman (Beth), Natalie Salek (Meg), Sem Gerritsma (Amy), Anne-Mieke Ruyten (Aunt March) en Sander Volders (Mr. Brooke). Meer namen worden later bekend gemaakt.

Help jij mee?

Helaas is er nog niet voldoende budget om deze productie 100 % te financieren en dus is jouw hulp nodig. Wil jij dat deze musical met eel mooie decor en live orkest gespeeld wordt. Klik dan op deze link en help mee. Elke bijdrage is van harte welkom.

Meer informatie over deze voorstelling en voor het bestellen van jouw kaarten klik je hier.

Onderstaande foto’s zijn van de concertante van Little Women.