Inmiddels zijn we aangekomen bij de vijfde liveshow in de zoektocht, ‘Op zoek naar Maria’. Wie is de volgende die het strijdtoneel moet verlaten. Er kan er maar een de hoofddrol spelen.

De show begon swingend met het nummer ‘A Brand New Day’ uit The Wiz.

Jolijn

Jolijn trapte deze deze liveshow af met het nummer ‘Non, je ne regrette rien’ van zangeres Édith Piaf (Piaf, de Musical).  Een mooie hommage aan deze iconische zangeres.

Nandi

Nandi vervolgde de zoektocht met het nummer ‘Just Give Me a Reason’ van zangeres P!nk en Nate Ruess.

Anouk

Anouk zong tijdens deze liveshow het nummer ‘Het dorp’ van zanger Wim Sonneveld (Sonneveld). Voor Anouk betekende het zingen van dit nummer heel veel omdat e het vaak zong voor haar open en om die er helaas niet meer zijn.

Nandi, Natascha en Valerie zongen een klassieker van De Dolly Dots, ‘Love me just a little bit’more’ in een ander arrangement.

Tessa

Tessa mocht uitpakken met het nummer ‘I Feel Pretty’ uit de film/musical West Side Story.

Valerie

Valerie was als voorlaatste aan de beurt met het nummer ‘One Day I’ll Fly Away’ van zangeres Randy Crawford (Moulin Rouge! en het spektakel Peter Pan).

Jolijn, Anouk en Tessa zongen een swingend nummer van Christina Aguilera ‘The Candyman’.

Natascha

Natascha sloot de serie af met  het nummer ‘River Deep, Mountain High’ van zangeres Tina Turner (TINA – De Tina Turner Musical).

Na de pauze ging het verder met de kraker ‘New York, New York’.

Ook nu was na dit nummer daar weer de zinderende spanning van de uitslag.

Tessa ging als eerste door. Daarna volgde de eerste kandidaat voor de sing-off, Anouk. Daarna mocht Nandi door gevolgd door Natascha en Jolijn. De sing-off ging tussen Valerie en Anouk.

Het sing-off nummer was ‘Avond’ van Boudewijn de Groot waarbij deze geweldige en talentvolle vrouwen voor Pia dit nummer zongen. Pia Douwes moest daarna de moeilijke keuze maken. De keuze viel op  Valerie waarna Anouk helaas moest afvallen.

Aan haar om in stijl afscheid te nemen. Met haar laatste nummer ze liet duidelijk zien hoeveel ze in huis heeft en niet voor niets in Phantom of the Opera – tour in Engeland stond en regelmatig de rol van Christine Daaé speelde.

De zoektocht gaat volgende week weer verder waarbij er twee kandidaten af zullen vallen.