De Overijsselse Stichting EnZ speelt in juni 2025 de musical comedy We want more en houdt daarvoor op 10 en 17 juni 2024 audities. ‘Vooral voor vrouwen met ambitie in álle leeftijden is dit een zeer interessante productie’, aldus voorzitter Gert-Jan Ahles.

De musical ging in 2016 in première met onder anderen Angela Groothuizen, Elise Schaap en Lies Visschedijk en ontving zeer positieve recensies. Nu waagt EnZ zich aan deze productie, die voorzitter Ahles omschrijft als ‘hilarisch met een scherp én een serieus randje’. Op de avond van 10 en 17 juni houdt EnZ auditie; de eerste is in Enschede, de tweede in Zwolle. Aanmelden kan tot en met 3 juni.

Bijna alleen maar vrouwen

In We want more draait het om een vocal group die jaren geleden op het punt stond door te breken, maar die om onduidelijke redenen opeens uit elkaar viel. Jaren later komen ze voor een reünie weer bij elkaar en dan blijkt de tijd rijp te zijn om een aantal rekeningen te vereffenen… Dat levert bijzondere, pijnlijke én hilarische confrontaties op tussen de 12 personages in de musical.

Bij de 12 personages gaat het op één na om alleen maar vrouwen. ‘Dat is al best bijzonder, maar wat deze productie ook zo interessant maakt, is dat in de rollen een enorme variatie van leeftijden zit: van tiener tot zestiger’, zegt Ahles. ‘Daarbij is het mooie dat álle rollen ook muzikaal echt wat te doen hebben. Bovendien vragen de spelscènes om vrouwen die stevig het toneel willen, durven en kunnen pakken. Het is een productie die veel van alle spelers zal vragen’, besluit hij. Dat geldt trouwens ook voor die éne mannenrol die erin zit, die in de oorspronkelijke voorstellingen door Rop Verheijen werd gespeeld. Voor deze rol is een goede speler met lef absoluut vereist.

Ambitieuze amateurs

EnZ houdt in Enschede en Zwolle audities, omdat de stichting zich richt op heel Overijssel. ‘EnZ wil ambitieuze, getalenteerde amateurmusicalspelers een kans geven om zichzelf verder te ontwikkelen. We richten ons daarom op kleinschalige producties, waarin er veel aandacht is voor de leervragen van de spelers. Daarnaast investeren we in workshops en masterclasses van professionals’, vertelt hij.

Voorstellingen juni 2025

De voorstellingen van We want more staan gepland voor juni 2025. Er zullen in ieder geval twee voorstellingen worden gegeven: één in Twente en één in Zwolle. Voor meer informatie over de audities en aanmeldingen: https://www.stichtingenz.nl/auditie.