OpusOne en MusicalMakers werken samen aan de ontwikkeling van de splinternieuwe musical: ‘Koud Vuur’. Het script en de eerste composities van deze ‘musical in wording’ worden binnenkort met drie leesvoorstellingen getoond aan het publiek,  dat daarmee het ontwikkelen van een nieuwe musicalproductie vanaf het begin meemaakt en zo onderdeel wordt van het creatief proces.

Beide organisaties zetten zich in voor de ontwikkeling van nieuwe Nederlandse musicals. Zo willen zij talent en nieuwe verhalen een podium geven. De inspiratie van deze productie komt voort uit de ongemakkelijke driehoeksverhouding tussen de Molukken, Indonesië en Nederland, gegoten in een origineel eigentijds verhaal. Het laat zien hoe de ingrijpende nasleep van het koloniale tijdperk nog steeds voelbaar is in het leven van jonge mensen, hier en nu.

Het verhaal

Een jong stel gaat in relatietherapie. Ellen is wit, Mingus is Moluks, al voelt hij zich compleet Nederlands. Hij heeft zijn hele leven al last van plotselinge woede – uitbarstingen. Gedrag dat hij maar al te goed kent van zijn vader, waarmee hij alle banden heeft verbroken. Met hulp van de relatietherapeute Janine, die zelf Indonesische roots heeft, probeert het stel hun problemen onder ogen te zien. Het verleden laat zich niet langer wegduwen, en Mingus begint te begrijpen hoeveel invloed zijn afkomst op hem heeft. Hoeveel trauma heeft hij geërfd van de generaties voor hem? Is zijn relatie met Ellen nog te redden?

De voorstelling draagt bij aan de bewustwording over  de effecten van (post) koloniaal beleid en wordt gevormd met input vanuit verschillende gemeenschappen. Het creatieve team,  divers en van zowel Indo, Indische, Indonesische als Molukse afkomst: Daniël Cohen (script & regie), Roy Jonathans (regie & choreografie), Billy Maluw ( composities) & Jockey Latukolan (choreografie).

Leesvoorstelling

De drie leesvoorstellingen zijn binnenkort te bezoeken in onderstaande plaatsen. Ze worden ingeleid door Danië l Cohen en zullen worden  afgesloten met een nagesprek.

Vrijdag 12 april 2024 – Theater Orpheus te Apeldoorn, aanvang 20:00 uur

Maandag 15 april 2024 – De Meervaart te Amsterdam, aanvang 20:00 uur

Donderdag 18 april 2024 – De Nieuwe Kolk te Assen , aanvang 20:30 uur